Barcelona constata que el descens de turistes és "lluny" del pronòstic catastròfic d'alguns sectors

El regidor d'Empresa i Turisme remarca que el nombre de visitants a la ciutat creix durant tot el 2017 malgrat la davallada dels últims mesos
Turistes passegen per Barcelona
Turistes passegen per Barcelona | ACN

El regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha constatat que el descens de turistes els darrers mesos a la ciutat "està molt lluny de les dades catastròfiques, alarmants, espúries i interessades que se'ns deien a l'octubre des de diverses instàncies". En contrast amb les baixades "del 30 i 40%" que s'avançaven, Colom ha ressaltat que al novembre s'ha registrat un descens del nombre de turistes del 5,3%. "La baixada s'ha produït però ha estat menor", ha insistit. En roda de premsa aquest dimecres, Colom ha assegurat que la ciutat de Barcelona "ha resistit força bé" l'impacte en el turisme dels atemptats del 17 d'agost i de la situació política. "Barcelona ha demostrat que ha estat capaç de recuperar-se", ha remarcat. Colom també ha destacat que Barcelona tanca l'any –encara sense dades del desembre- amb un creixement del nombre de visitants del 3,2%.


 

Així doncs, el sector turístic a la ciutat de Barcelona ha alentit el seu creixement durant el 2017 però tanca l'any en positiu tot i el descens de visitants registrat el darrer trimestre de l'any. Colom ha posat en valor "la feina feta per l'Ajuntament" juntament amb altres institucions i entitats per minimitzar els danys dels esdeveniments d'agost i octubre. El regidor també ha ressaltat que Barcelona s'ha recuperat abans que altres ciutats que han patit atemptats. 

D'altra banda, Colom ha recordat que el 2016 es van registrar "rècords absoluts", i ha dit que malgrat el descens del 5,3% de les pernoctacions hoteleres durant el novembre, s'han registrat 200.000 visites més que l'any anterior, assolint els 7 milions de turistes durant el 2017. Colom ha reconegut, però, que en termes d'ingressos la disminució del turisme ha impactat amb una baixada del voltant del 10%.
Pel que fa a les visites a punts turístics, el consistori constata una tendència similar, amb baixada de visitants a atraccions turístiques, com el Park Güell, durant el desembre del 8,8% però amb balanços anuals positius o similars als del 2016. L'Ajuntament també ha destacat que el port i l'aeroport mantenen els seus nivells d'activitat. 
Comentaris
Mantiras
Els carrés astán plens da turistas, dons, i els hutels a més del nuranta persén, fins i tot.
JordiP
Cretineces Alady tenía gracia. Tú la tens al mateix lloc que les vespes.

envia el comentari