Barcelona acorda adoptar "mesures urgents" per aturar el top manta

El consistori ha donat llum verda a una proposta del PSC amb els vots a favor de tots els els grups excepte la CUP i les abstencions dels dos regidors no adscrits
La venda ambulant és un fenòmen comercial extés per tot el territori català i encara sense una solució definida
La venda ambulant és un fenòmen comercial extés per tot el territori català i encara sense una solució definida | WIKICOMMONS

 

La Comissió de Presidència, Seguretat i Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona s'ha compromès a adoptar "mesures urgents" per aturar la venta ambulant il·legal. Els representants del consistori han donat llum verda a una proposta del PSC en aquesta direcció que ha comptat amb el suport de tots els grups menys la CUP i les abstencions dels dos regidors no adscrits Gerard Arduny i Juanjo Puigcorbé. El text planteja incrementar les inspeccions d'entrada de mercaderies al Port de Barcelona, demanar als Mossos d'Esquadra més control sobre els magatzems de l'Àrea Metropolitana que subministren els productes falsificats, dotar de major estructura i recursos la Guàrdia Urbana i incrementar la coordinació entre cossos policials. Alhora obre la porta a aplicar sancions quan sigui convenient, fins hi tot als compradors, i impulsar campanyes efectives per defensar el comerç de proximitat.


 

La regidora portaveu del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Carmen Andrés, ha explicat que la formació ha decidit posar sobre la taula aquesta proposta coincidint amb l'arribada de l'estiu, quan segons la socialista s'incrementa notablement l'activitat de la venda ambulant

Andrés ha aprofitat la seva intervenció per recordar que aquest fenomen "sí afecta els comerciants" de tota la vida i indicar que el top manta sí representa una "competència" directa pel sector. 

 

Per aquest motiu ha proposat "incrementar les inspeccions d'entrada de mercaderies al Port de Barcelona, demanar als Mossos d'Esquadra més control sobre els magatzems de l'Àrea Metropolitana que subministren els productes falsificats, dotar de major estructura i recursos la Guàrdia Urbana i incrementar la coordinació entre cossos policials".


 

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, s'ha mostrat satisfet que el PSC hagi abordat aquesta qüestió "amb termes de major complexitat" i deixant de banda la "demagògia" a la qual altres formacions com el PP o Cs han recorregut en altres ocasions. 

En aquesta línia s'ha compromès a traslladar al Govern la necessitat que s'executin els plans d'ocupació promesos per ajudar els col·lectius que es dediquen a la venta il·legal i a demanar a l'executiu català major coordinació amb els Mossos d'Esquadra. 

 

Amb tot, ha recordat als socialistes que "per treure del carrer les persones que es troben en una situació d'inseguretat" com aquesta, el govern de l'Estat té al seu abast una eina cabdal com són "els permisos de treball". 

Comentaris
anonima
Cal aturar el top manta. Una mica de vista grossa està bé, aquesta gent també s'ha de guanyar la vida. Pero és que es massa exagerat, deuen venir per fer de top manta de tot arreu.
Anna
El dia del a investidura de la Colau, el top manta es va iinstal·lar des de la plaça Catalunya fins el Bulevard Rosa a banda i banda del passeig de Gràcia. Ara, tres anys llargs després, sembla que li fan nosa. Ja ningú es recorda de com va atacar el sr. Trias que havia posat ordre a aquest tema? Quin cinisme el de la Colau i els comuns. Igual que amb els presos polítics, el referèndum i Catalunya. Cobraven del CNI ide la Soraya i es notava.

envia el comentari