El Banc del Canadà se suma a altres bancs centrals en demanar que continuï el pagament en efectiu

El Banc del Canadà ha recomanat als minoristes que continuïn acceptant el pagament en efectiu perquè tots els ciutadans puguin continuar tenint accés a béns i serveis i se suma així a altres bancs centrals que han defensat la utilització dels diners en efectiu davant informacions que alerten del risc de transmissió del Covid-19 en bitllets i monedes.

Segons un comunicat oficial del banc central canadenc, els riscos que planteja utilitzar bitllets i monedes “no són superiors que els que es presenten en tocar altres superfícies comunes com ara poms de portes, fogons o passamans”. Així, recomanen que quan es toquin diners en efectiu se segueixin les pautes de salut pública i es realitzi una correcta rentada de mans com s’ha de fer per a qualsevol altra activitat.

En el comunicat, el Banc del Canadà insisteix que està treballant amb les institucions financeres per a garantir que no hi hagi interrupcions en el subministrament d’efectiu durant aquest temps perquè els canadencs puguin continuar tenint accés a l’efectiu quan el necessitin.

Amb aquesta declaració, la institució canadenca s’uneix a les recomanacions d’altres bancs centrals en la mateixa línia. El propi Banc Central Europeu (BCE) va descartar la setmana passada que el Covid-19 s’hagi propagat per Europa a través dels bitllets d’euro i va assegurar que la probabilitat de contagi per l’ús de l’efectiu és “molt baixa” en comparació amb altres superfícies com ara baranes o cistelles de la compra.

També el Banc d’Espanya es va alinear amb aquesta posició i ha cridat a utilitzar els diners en efectiu amb total normalitat, segons van confirmar a Europa Press fonts de l’organisme.

Altres bancs centrals de països europeus s’han pronunciat en la mateixa línia i si bé el Banc de França ha incidit en què és essencial garantir un bon accés a l’efectiu perquè els ciutadans conservin la llibertat de triar el mitjà de pagament que desitgen utilitzar, el Bundesbank va assegurar la setmana passada que el risc de contreure el coronavirus per utilitzar diners en efectiu és “extremadament mínim” i “menor” que amb l’ús de molts altres objectes de la vida quotidiana

“Els bitllets i monedes no representen un risc particular d’infecció per al públic”, va dir el membre de la Junta Executiva del Bundesbank Johannes Beermann.

Nou comentari