El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ayuso ja té la seva pròpia criptomoneda, la ‘ayusocoin’
  • CA

Els token són una tecnologia que es desenvolupa cada vegada més ràpid i que ja és present en diversos aspectes de la vida quotidiana, encara que no ha calat de la mateixa forma en tots els col·lectius: l’informàtic Íñigo González ha creat els ‘ayusocoin’ amb l’objectiu d’atreure a la classe política al món cripto. González ha remarcat, en declaracions a Europa Press, que malgrat el nom del token, que es correspon amb el segon cognom de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

La criptomoneda no és de cap partit concret, sinó que es tracta d’una estratègia per cridar més l’atenció. “El que vull és que això arribi a les mans dels nostres polítics. Si vas a la web del Congrés o de la Comunitat de Madrid, cap declara en les seves declaracions de béns que tingui criptomonedes. Tenen hipoteques, comptes corrents, immobles… Però cap té criptomonedes”, ha explicat González.

Segons ha comentat el seu creador a Vozpópuli, González va crear aquest token de forma “gairebé accidental”: necessitava conèixer el funcionament de les criptomonedes i va pensar que la millor manera de conèixer-lo era desenvolupar un token des de zero.

González ha llançat 47.000 milions de tokens i, de moment, aquests no tenen cap cost, encara que cada persona només podrà concentrar 10.000 unitats. L’informàtic ha explicat a Europa Press que no es planteja posar-li un preu a l’actiu i tampoc creu que vagi a convertir-se en un token ‘meme’, a l’estil de dogecoin.

L’aversió de la classe política a les criptomonedes podria venir donada per un major conservadorisme a l’hora d’invertir, encara que Íñigo González no pensa que els espanyols siguin diferents en aquest sentit. No obstant això, el creador del token ha destacat que a Europa “ens agrada molt regular les coses”, la qual cosa fa que sigui la gent d’altres països la més “capdavantera”. “A Singapur és molt fàcil crear una empresa… Aquí què estem fent? Llevar recursos a l’administració per un costat i augmentar la seva càrrega de treball”, ha defensat.

González creu que amb aquests procediments s’està “perdent l’accés a uns mercats i a unes tecnologies que vindrien molt bé”. D’altra banda, considera que el ‘sandbox’ financer és una “molt bona idea”, ja que permet als desenvolupadors treballar amb els reguladors, encara que considera que “cal anar una mica més enllà” i fer més fàcil treballar amb les criptomonedes. “A veure si així aconseguim que Díaz Ayuso tingui 1.000 ayusos. I no sols Díaz Ayuso, sinó també gent d’altres partits”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa