AxF fa una crida a la desobediència en el pagament d’impostos “si l’Estat no respon”

La patronal Anem x Feina ha valorat molt positivament la demanda conjunta de Foment del Treball, Pimec i 22 entitats de la restauració, el turisme i el comerç perquè s’aprovi una suspensió en el pagament d’impostos en el proper consell de ministres que podria generar fins a 700 milions d’euros de liquiditat per l’economia catalana.

La patronal que impulsa l’Assembla Nacional Catalana (ANC) ha demanat mitjançant un comunicat que aquesta exempció en el pagament de quotes d’IVA, Seguretat social i IRPF es faci extensiva a totes les petites i mitjanes empreses de qualsevol sector afectat per la crisi del coronavirus i que tingui en compte els autònoms que estan totalment desprotegits. A més creu que s’haurien de suspendre també impostos de societats i altres taxes de qualsevol administració.

En aquest sentit, Anem x Feina ha exigit al govern espanyol que actuï i si no és així demana a les grans patronals i als sindicats que “facin una crida unitària a la desobediència econòmica amb la garantia que se’ls oferirà el suport legal necessari per fer front a una iniciativa com aquesta”.

La patronal també ha recordat que “la situació és molt crítica i que l’exempció del pagament d’impostos és la mesura més lògica tenint en compte que si una petita o mitjana empresa o un autònom no és capaç de fer front al pagament de sous i proveïdors només queda la sortida del tancament, i en aquest supòsit tampoc l’administració podrà disposar dels fons corresponents als impostos”.

 

Nou comentari