El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
AxF avisa que apujar l’IVA suposarà un “empobriment” de les pimes i els autònoms
  • CA

“La possibilitat que el govern espanyol incrementi els impostos per aconseguir més ingressos públics no afavorirà l’economia catalana”. Així ho considera la patronal Anem x Feina, que creu que la mesura serà “contraproduent” especialment pel que fa a l’IVA. D’entrada, perquè ja és molt elevat. També perquè gravar amb impostos el consum és un perjudici universal que afecta tothom per igual i no s’aplica de forma proporcional en funció dels ingressos de cadascú. També perquè inevitablement si un increment de l’IVA es reflecteix en el preu final del producte, l’encareix i frena el consum i si no es repercuteix, el petit o mitjà empresari o l’autònom redueix els seus ingressos. Per tant de la manera que sigui és una mesura que difícilment aconseguirà els objectius pels quals sembla que es vol aplicar.

Segons Anem x Feina el que caldria és incentivar el consum, precisament, baixant l’IVA. Però per incrementar els ingressos públics, segons el portaveu de la patronal, Jordi Roset, “el que hauria de fer el govern espanyol és perseguir el frau de les grans empreses que al final sempre són les que paguen menys impostos i deixar tranquils als petits i mitjans empresaris i als autònoms i també a les classes treballadores”.

Per la patronal independent aquesta és una mostra més que amb una política tributària no extractiva i amb un estat propi que mirés pel model del teixit empresarial català, mesures com aquesta en temps de crisi no es plantejarien. Per Roset, “els dirigents espanyols mostren una vegada més que desconeixen la realitat catalana i fan gala d’una mediocritat i ignorància que només perjudica a Catalunya. Per evitar tots aquests greuges l’única sortida és la independència”.

Per tal de fer arribar aquest missatge amb més força i per mostrar que l’empresariat català hi té molt a guanyar i a dir en tot aquest procés, Anem x Feina, una de les Eines de País de l’Assemblea Nacional Catalana, iniciarà una ronda de contactes amb les cambres de comerç. Precisament Eines de País va tenir una paper cabdal en els resultats de les últimes eleccions a les Cambres de Comerç el que ha evidenciat que una part important del teixit empresarial català aposta per un estat propi.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa