El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat espanyol es manté a l’octubre com el país de l’eurozona amb més atur
  • CA

L’Estat espanyol es manté a l’octubre com el país de l’eurozona amb una taxa d’atur més elevada: més de set punts de sobre de la mitjana de la zona euro. Segons dades de l’Eurostat, la taxa de desocupació a l’Estat espanyol respecte el mes d’octubre és del 14,5%; mentre a la zona euro es troba en el 7,3% i en el 6,7% en el conjunt de la Unió Europea. A l’eurozona, l’atur ha caigut una dècima respecte al setembre, mentre la taxa s’ha mantingut igual que al setembre en el conjunt del bloc comunitari.

Pel que fa a l’atur juvenil, la taxa d’Espanya és gairebé 15 punts superior a la de la zona euro a l’octubre. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies. La desocupació entre els joves de l’Estat és del 30,3%, mentre que a la zona euro és del 15,9%, la mateixa que en el conjunt de la Unió Europea.

Aquest dijous s’han publicat les dades de l’atur a l’Estat espanyol del passat mes de novembre, i el nombre d’aturats registrats a les oficines dels serveis públics d’ocupació ha baixat en 74.381 desocupats el novembre (-2,3%), la seva millor dada en aquest mes en la sèrie històrica comparable, que arrenca el 1996, segons dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Pel que fa a Catalunya, l’atura registrat al nostre país baixa per novè mes consecutiu i cau en 8.138 persones al novembre, un 2,15% menys que a l’octubre, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri. En total, hi ha 369.822 catalans desocupats, una reducció del 23,71% respecte al novembre del 2020, quan hi havia restriccions generalitzades per combatre la segona onada de covid-19. Tal i com apunta l’ACN, en 12 mesos i amb pràcticament totes les limitacions aixecades, les llistes de l’atur s’han reduit en 114.926 persones. El gruix de desocupats és un 5% inferior al del mateix mes del 2019, quan n’hi havia més de 390.000.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa