El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Atlantica Yield incrementa el seu benefici un 49% el 2019, fins als 57 milions
  • CA

Atlantica Yield va obtenir l’any passat un benefici de 62.100.000 de dòlars (57 milions d’euros), davant els 41,6 milions registrats el 2018, fet que suposa un creixement del 49%, segons les dades remeses per la companyia al regulador borsari dels Estats Units, on cotitza l’empresa.

La facturació va arribar als 1.011 milions de dòlars (922 milions d’euros), en línia amb l’any anterior, de manera que s’aïlla l’efecte del tipus de canvi, mentre que el resultat brut d’explotació (Ebitda) es va situar en els 822 milions de dòlars (750 milions d’euros), després de registrar un creixement del 3,1% ajustat per extraordinaris i tipus de canvi.

La caixa generada disponible, per la seva banda, va créixer un 11% fins als 190 milions de dòlars (173 milions d’euros), enfront dels 171.500.000 de l’exercici anterior.

En la presentació de resultats, la companyia ha anunciat la signatura d’una opció per comprar, per aproximadament 300 milions de dòlars (273 milions d’euros), la participació del “tax equity investor” a Solana, una planta solar de 280 megawatts (MW ) de capacitat instal·lada en la qual Atlantica ja té participació de control. Així mateix, ha confirmat el seu compromís per mantenir la gran majoria dels seus ingressos en sectors sense emissions de gasos d’efecte hivernacle i augmentar la seva exposició a el mercat dels Estats Units.

Emet bons verds

D’altra banda, Atlantica ha acordat l’emissió d’una col·locació privada de bons verds entre inversors institucionals a sis anys per un valor total d’aproximadament 320 milions de dòlars (292 milions d’euros), per pagar de forma anticipada part del seu deute corporatiu.

La companyia espera que els bons verds siguin emesos a l’abril, amb un cupó de l’1,96%, la qual cosa suposa un estalvi anual d’aproximadament 10 milions de dòlars en interessos. Els bons compleixen amb els ‘Green Bond Principles’ i compten amb una segona opinió independent de l’agència Sustainalytics.

Finalment, el consell d’administració d’Atlantica ha proposat un dividend corresponent al quart trimestre de l’exercici 2019 de 0,41 dòlars per acció, fet que suposa un increment de l’11% respecte al repartit en l’últim trimestre del 2018.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa