L’associació de teatres de Catalunya demana al Govern un pla de xoc “real”

L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) demanarà aquest dijous al Govern i a l’Ajuntament de Barcelona la planificació coordinada amb el ministeri d’un pla de xoc “real” per al sector. En aquest sentit, adverteix que limitar l’aforament a un terç de les sales és “obligar-les a tancar” en plena temporada alta i lamenten que la decisió es prengués sense “cap preavís ni cap reunió prèvia”. Concretament, demanen crèdits, mesures legals per acollir-se a la causa de “força major” i una “gran campanya” per incentivar el públic a tornar a les sales quan s’aixequi la suspensió. Les mesures es van decidir aquet dimecres a la nit en l’assemblea “més trista” dels 28 anys d’història de l’entitat, segons recullen en un comunicat.

El sector demana crèdits per pal·liar la tresoreria que representarà “no rebre cap ingrés en 15 dies” i tornar els diners de la venda anticipada de les activitats suspeses i ajuts a l’activitat, alhora que reclama modificar les normatives per no revocar subvencions i per facilitar els requisits de justificació. També insisteixen en la necessitat d’impulsar una regulació per a tot el sector per acollir-se “sense cap mena de trava a les causes de força major” en benefici dels treballadors i del manteniment de les empreses.

Segons ADETCA, la majoria de teatres de Catalunya tanquen la seva activitat, suspenen gires i funcions escolars i s’atura l’activitat global de les companyies. Alhora, asseguren que l’aturada de l’activitat paralitza milers de treballadors de la cultura. ADETCA és una entitat que representa a 52 socis privats, entre teatres, sales i productores.

Nou comentari