Aragonès avisa que sense pressupostos la situació financera serà "complicada"

El vicepresident defensa que la seva proposta de comptes incrementa en 1.660 MEUR la despesa dels departaments, especialment els socials
El vicepresident del Govern, Pere Aragonès | ACN

El vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha avisat els grups parlamentaris que si no s'aproven els pressupostos del 2019 i s'han de prorrogar els del 2017 durant tot l'any, la Generalitat estarà en una situació financera "complicada". Segons els càlculs d'Aragonès, hi hauria 1.265 MEUR de despesa "compromesa i inajornable" sense crèdit pressupostari. A més ha alertat que sense pressupostos s'hauran de "compensar" altres partides per complir el compromís de tornar part de les pagues extra pendents. Aragonès ha defensat que la seva proposta de pressupostos incrementa en 1.660 MEUR la despesa dels departaments. I ha afegit que en els departaments més socials es recupera la despesa social anterior a la crisi.

 

El debat parlamentari sobre la convalidació d'un decret vinculat a la pròrroga pressupostària s'ha convertit en un debat sobre la negociació dels comptes del 2019. Aragonès ha aprofitat per advertir de les conseqüències si els nous pressupostos no es poden aprovar. "Més enllà dels legítims posicionaments polítics i els legítims posicionaments electorals d'aquest Parlament, la decisió sobre aprovar-los o no té transcendència. No va de debilitar o reforçar sinó de posar tots els recursos a l'interès general", ha defensat.

 

I és que, segons el vicepresident i titular d'economia, el Govern no pot assumir els compromisos del 2019 amb el pressupost del 2017. I en aquest context ha avisat que s'haurien de fer "compensacions" en altres partides per complir amb l'increment dels sous públics i el retorn de part de les pagues extra pendents.

 

Per la seva banda, el diputat de CatECP David Cid ha considerat que al Govern ja li va bé prorrogar els pressupostos i no aprovar-ne uns de nous per tal que sigui "més fàcil" complir l'objectiu de dèficit. "Si no, no entenc la seva manera de negociar", ha afegit el diputat encarregat de les negociacions pressupostàries amb el Govern.

 

A més, Cid ha carregat contra la política fiscal d'ERC i ha afirmat que "Mas-Colell i Montoro els han passat per l'esquerra". I és que Cid ha assenyalat que des que ERC governa al departament d'Economia, no s'han pogut modificar els impostos per a les rendes més altes. "Mai és el moment per tocar els impostos a les rendes altes", ha lamentat.Comentaris
Gerard.cat
Acorda els pressupostos, home! Si et mores de ganes de fer-ho. Després, us reuniu tu i el 'caquetes' i us feu unes riallotes a compte dels catalans.
Patufet
Que us donin pel sac. Volem una República catalana i lliure de vividors com vosaltres.
Ferran pty
Tu i el capellà aneu ben arreglats...el homes de negre del 155 encara se'n recorden de tu quan es pensaven que erets un d'ells de tan messell...fora polítics de tercera i pas a la societat civil!...Visca la República Catalana!!
Manel
A la merda els pressupostos, la situació financera, sempre serà complicada amb Ñ, ja ens apanyarem, NO NO NO i NO, amb presos i exiliats politics, no hi ha pressupostos.
Fat Boy
No s'amoini, els que sortiran mes perjudicats seran els mateixos que ja els esta be que Espanya ens robi.
Anton
No patiu,. Eleccions
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu . UN CATALÀ EMPRENYAT
Aragones la Solució es facil SI DONEU SUPORT ALS PRESSUPOSTOS DE EL GOVERN ESPANYOL Els Socialistas de ICETA Donaran suport als pressupostos del Govern Català .AraGONES TAL FEREU TAL HUS TROBAREU ..JA Sabeu quina es la solució SOLUCIONU LO DE PEDRO SANCHEZ U DESPRES Solucionaran lo de QUIM TORRA ..NO VIAJAR TANTO AL EXTRANJERO del PRESIDENT I CONSELLERS Haorraria molts diners al Govern Català .
Neus
Fan una política molt pitjor que la pujolista. Ells es venen per fum.
Un de pas
Volem pressupostos de republica catalana!!! No les engrunes de l'autonomia de tercera i maltractada. Prou de jugar a la puta i la ramoneta Salut i republica, que ja toca

envia el comentari