El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Anem x Feina demana protegir les pimes i els autònoms pel coronavirus

Anem x Feina ha demanat aquest dimarts “l’aplicació de mesures de protecció excepcionals” a les petites i mitjanes empreses, i també als autònoms, per la crisi del coronavirus. Aquesta és la petició que ha fet la patronal catalana en un comunicat emès aquesta tarda, recordant que pimes i autònoms “són els que estan tirant endavant l’economia del país tot i l’adversitat, a vegades amb manca de matèries primeres i d’altres amb manca de consumidors”.

La patronal considera que “les gran empreses de l’Ibex, per les seves dimensions, estan més preparades per fer front a situacions com les que es viuen arran de la malaltia”. De fet, la patronal d’Eines de País impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), creu que “aquestes grans empreses haurien de fer sacrificis i fins i tot aportar solidàriament per pal·liar aquesta crisi, enlloc de demanar facilitats en els acomiadaments”, tal i com ha demanat avui Foment. 

Anem x Feina creu que algunes d’aquestes mesures “haurien de passar per avantatges fiscals com la supressió temporal o la reducció d’impostos per a autònoms i pimes”. Però també per “moratòries en el pagament de la Seguretat Social”. En aquest sentit, la patronal lamenta que la Generalitat “tingui poca capacitat de maniobra en aquests àmbits i recorda que mentre Catalunya sigui una autonomia cal que exigeixi al govern espanyol que és qui té la majoria de les competències, que prengui aquestes decisions”.  

D’altra banda, AxF creu que també s’haurien de valorar, com a Itàlia, “mesures de xoc en les hipoteques, els crèdits, els leasings i els rentings per tal d’alleugerir la pressió en aquestes empreses i facilitar així aquest episodi crític”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa