Revolta d’ajuntaments d’ERC i JxCAT contra el Govern per les restriccions anti-Covid

Donen suport a la macrodenúnica impulsada per comerciants

La macrodenúncia que comerciants de Cambrils, Salou i Vila-Seca han presentat aquest dilluns contra la Generalitat per les restriccions anti-Covid ha obtingut curiossament el suport del respectius ajuntaments, dos d’ells liderats per alcaldes d’ERC i JxCAT, els partits socis en el Govern. Responsables d’aquests governs municipals han fet declaracions a favor de l’acció judicial contra la Generalitat. Concretament, el regidor de Promoció Econòmica de Cambrils, Oliver Klein, part de l’equip que lidera l’alcaldessa d’ERC Camí Mendoza. Klein, però, és regidor del Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC). “Estem molt preocupats per la pandèmia i els botellots, però això no és culpa del comerç”, ha indicat Klein.

Des de Vila-seca, ajuntament que lidera Pere Segura, de JxCAT, la regidora de Relacions Cíviques, Manuela Moya, ha afirmat que “les mesures s’han d’eliminar” i ha lamentat que “el mal ja s’ha fet”. “Demanem mesures compensatòries. Si aixequem la veu de manera unànime el Govern ens ha d’escoltar”, ha afegit.

El primer que ha expressat públicament suport a la macrodenúncia ha estat però l’alcalde de Salou, Pere Granados. Granados, de Formació Unitat per Salou (FUPS) ha assegurat que les mesures estan fent “molt mal al comerç de costa” i que tampoc són bones contra la pandèmia: “aboquen la gent a que faci vida als carrers perquè les botigues estan tancades”, ha indicat.

Nou comentari