El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Adecco preveu la creació de més de 125.500 llocs de treball per la campanya d’estiu
  • CA

La companyia de treball temporal Adecco calcula que la campanya d’estiu comportarà un creixement de la contractació del 22,2% a Catalunya, o el que és el mateix, més de 125.500 contractes entre els mesos de juny i setembre. Segons aquesta firma, és la Comunitat Autònoma que registrarà una pujada més gran, seguida de l’Andalusia i de la de Madrid. Per àmbits provincials, al de Barcelona es crearan més de 97.800 contractes, al de Tarragona 15.200, al de Girona 8.520 i al de Lleida 3.970, segons la mateixa font. Els sectors turístic i hostaler seran els beneficiats principals de la campanya d’estiu, però també es notarà a l’aeroportuari, al de serveis, al de transport i logística, al de la distribució i al comercial.

Tenint en compte aquest context, Adecco creu que cuiners, cambrers, preparadors de comandes, comercials, botiguers, mossos de magatzem, repartidors i teleoperadors seran alguns dels perfils més demanats aquest estiu, a banda dels nous professionals necessaris per la crisi sanitària. Després de la covid-19, també hi haurà demanda per a nous perfils professionals que no existien prèviament, com ara desinfectadors de roba i espais, auxiliars de platja, controladors de temperatura en edificis i espais públics o rastrejadors del virus.

La firma preveu que al conjunt de l’Estat la campanya d’estiu generi 787.400 contracte, el que suposa un increment d’un 19,3% respecte de les contractacions dutes a terme durant els mesos de l’estat d’alarma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa