Abertis sobre el trasllat de seu a Madrid per l’1-O: "No hi ha hagut cap impacte"

Alemany evita mullar-se sobre un hipotètic retorn a Catalunya: “Els futurs consells d’administració prendran les decisions que corresponguin al respecte”
Abertis
Abertis va traslladar la seu social a Madrid arran de l'1-O  | Europa Press

El gestor d’infraestructures Abertis es troba en una cruïlla. En les properes setmanes els accionistes de la companyia catalana decidiran si venen els seus títols. Sobre la taula tenen, de moment, dues ofertes, de la filial alemanya de l’ACS de Florentino Pérez, i de la italiana Atlantia, però també podrien trobar-se amb una oferta conjunta de les dues companyies, que crearien una sola oferta per controlar la companyia catalana estalviant-se costos financers. L’ambient de la junta general d’accionistes, queAbertis celebra a Madrid després que el 9 d’octubre el seu consell d’administració decidís el trasllat de la seu social per por als efectes del referèndum de l’1-O, és de comiat. Pel to de les intervencions del seu president, Salvador Alemany, que no ha estat gaire còmode amb les preguntes referides al trasllat de la seu i els efectes que hagi pogut causar en l'activitat de la companyia. 


 

En aquest punt, el president ha estat taxatiu: "Continuen les activitats en els territoris i les seves seus, es va traslladar la seu de la cotitzada a Madrid, per les raons explicades de forma oportuna. No hi ha hagut en absolut cap impacte, ni en els llocs de treball tampoc. La companyia segueix fent exactament el mateix, el propi d'una companyia local que actua en clau local", ha respost Alemany, que no ha respost a si Abertis havia percebut algun impacte quantificable en la seva activitat des del 9 d'octubre, positiu o negatiu, atès que va traslladar la seu argumentant que la "inseguretat jurídica" provocada, al seu entendre, pel vot dels ciutadans a les urnes 1-O, posava en perill la seva activitat. Això responia a la premsa, però davant dels accionistes, Alemany ha volgut fer una menció al canvi de seu amb alguns matisos: "Vull fer especial menció al caràcter temporal de la decisió, que es va prendre davant d’una potencial alteració inadequada del marc jurídic, i que no afecta a aquelles societats del grup que presten serveis específicament a Catalunya". 


 

Preguntat per si, en cas que no prosperi cap opa i Abertis mantingui la independència, es podria arribar a plantejar el retorn a Catalunya, tenint en compte que el motiu que va esgrimir per marxar a Madrid era una “inseguretat jurídica” derivada del context polític, Alemany ha evitar mullar-se: “No ens pronunciarem en absolut en relació a això. Un consell determinat va prendre una decisió que tenia un efecte, i entenc que en el futur, un consell o un altre prendran les decisions que corresponguin al respecte, i en funció de la situació que es produeixi en cada moment. No és una qüestió de posicions personals sinó de companya, no hi ha res a especular sobre això”, ha dit Alemany, que no obstant, no ha estat tan ferm com ho va ser, per exemple, CaixaBank o el Sabadell, que han deixat clar que no tornaran a Catalunya. Ara bé, el retorn, encara que un nou consell d’administració ho volgués, sembla molt llunyà, tenint en compte que el més probable és que Abertis acabi en mans de Florentino Pérez i la italiana Atlantia, i donat l’interès de l’Estat perquè la companyia mantingui la seu en territori espanyol.

Comentaris
I
No cal, és poden quedar a Madrid, i els peatges també.
JordiP
Com ha d'haver impacte? Les autopistes segueixen funcionant, és clar, i la genet té de trasladar-se com ho fa des de fa ja la tira d'anys, oi? L'empresa pot estar a la Conchichina que la recaptació no variarà.
Molt-rebé
Si els hi agrada tant madrid, doncs que els donin pel cul allà mateix començant pel florencio.
Sou uns lladres, i ho sabeu.

envia el comentari