El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
8.225 empreses de Catalunya s’acullen a la pròrroga dels ERTO
  • CA

8.225 empreses catalanes han demandat acollir-se a la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació que va aprovar el govern espanyol la setmana passada. Segons les dades de la conselleria d’Empresa i Treball recollides per l’Agència Catalana de Notícies, 47.979 treballadors encara continuen en situació d’ERTO a Catalunya. Aquesta xifra s’ha reduït notablement i queda molt lluny de les 770.000 persones que es van arribar a veure afectades en el pitjor moment de la pandèmia.

La majoria de les empreses catalanes que encara s’acullen a aquest sistema tenen seu a Barcelona, concretament 6.455, mentre que 814 estan ubicades a Girona, 668 a Tarragona i 287 a Lleida. Aquestes dades només tenen en compte les empreses amb seu a Catalunya que no tenen treballadors en altres comunitats autònomes.

Les companyies que s’adhereixen als ERTO tindran prohibides es hores extra, la subcontractació o el repartiment de dividends entre els seus socis. A més, hauran de garantir el manteniment dels llocs de feina als seus treballadors. Aquestes condicions responen al fet que els expedients de regulació temporal d’ocupació van néixer com a una eina per evitar que les empreses reduïssin les seves despeses a través d’acomiadaments.

El Congrés de Diputats va aprovar una pròrroga dels ERTO fins al 28 de febrer la setmana passada amb unes noves condicions que entraran en vigor al novembre. A partir d’aquest mes, les empreses de més deu treballadors que no imparteixen accions formatives als seus empleats comptaran amb una exoneració de quotes del 40% i del 80% si ofereixen formació. Les empreses de menys de deu treballadors disposaran d’exoneracions de fins al 50% si no duen a terme accions de formació i del 80% si ho fan. Totes aquelles companyies que estiguin en situació d’ERTO per impediment de l’activitat comptaran amb una exoneració del 100%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa