El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 723.000 treballadors estan afectats per ERTOs a tot el país
  • CA

Els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus a Catalunya s’han situat aquest divendres en els 723.373, uns 2.000 més que fa una setmana. Un total de 97.856 empreses han presentat expedients temporals davant el Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, segons les últimes dades del departament. El 93,1% dels ERTO presentats des de mitjans de març són per causa de força major i afecten al 84,2% dels treballadors, als quals se’ls ha suspès temporalment el contracte i passen a tenir dret de cobrar l’atur.

La majoria dels expedients temporals es concentren a la província de Barcelona, amb 71.513 ERTO i 569.445 empleats, i el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental són les comarques més afectades. Per sectors, els serveis és el més afectats, amb 79.433 expedients temporals i 507.218 treballadors afectats, seguit la indústria, la construcció i l’agricultura.

Les xifres que dóna el Departament recullen els expedients de les companyies que desenvolupen la seva activitat en centres de treball situats íntegrament al territori català i les que els tenen repartits en diferents comunitats autònomes però el 85% de l’activitat es realitza a Catalunya. Així, als més de 723.300 treballadors als quals se’ls ha aplicat un ERTO, s’ha de sumar els empleats d’empreses que tenen centres de treballadors en dues o més comunitats autònomes, que els presenten davant el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa