El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
536 empreses han traslladat la seu social de Catalunya en el segon trimestre de l’any
  • CA

 

536 empreses han traslladat la seu social de Catalunya a altres autonomies durant el segon trimestre d’aquest 2018, segons dades del Col·legi de Registradors d’aquest dimarts. Si es compara el flux d’entrades i sortides, Catalunya és la comunitat amb el saldo negatiu més alt, amb la pèrdua de 422 seus socials d’empreses, mentre que la Comunitat de Madrid mostra un balanç positiu de 312 societats, seguida del País Valencià que guanya 47 societats, les Illes Balears, 26 i l’Aragó, 23. Del total d’empreses que han marxat de Catalunya, la majoria, 323, s’han instal·lat a la Comunitat de Madrid.

 

El nombre d’empreses que han marxat de Catalunya ha caigut en relació als trimestres anteriors ja que al primer trimestre d’aquest any es van produir 1.350 trasllats d’empreses a altres comunitats i en el darrer trimestre del 2017 un total de 3.208 empreses van abandonar Catalunya. Així, des de l’1 d’octubre de l’any passat els trasllats han pujat fins als 5.094. 

 

En relació a la creació d’empreses, durant el segon trimestre d’aquest any a Catalunya se n’han constituït 4.822, un 5,4% menys que al mateix període de l’any passat. En el conjunt de l’Estat, la creació d’empreses també ha baixat a Extremadura, Astúries, Cantàbria, Illes Balears, Castella i Lleó i les Canàries, mentre que ha augmentat a la resta de comunitats, per exemple a Madrid ha pujat un 7,8%. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa