El 37% de les llars espanyoles reconeix l’impacte de la Covid i vigila més la despesa

En canvi, hi ha un 20% de cases 'bombolla' a l'Estat que no han notat la crisi provocada pel coronavirus

El 37% de les llars espanyoles reconeix l’impacte econòmic causat per la covid-19 i vigilar més en la despesa, segons l’informe de la consultora Nielsen amb motiu de la inauguració de Datagri 2020, el fòrum de la transformació digital en el sector agroalimentari. En paral·lel, hi ha un 31% de cases a l’Estat que es consideren ‘vigilants’ -que no han patit impacte econòmic però sí que miren de no gastar més que abans- i un 20% de cases ‘bombolla’ que no han notat la crisi provocada pel coronavirus i tampoc estan pendents d’un euro amunt o avall en la despesa. Finalment, el 13% de les llars es consideren ‘sense cautela’, ja que sí que han notat impacte econòmic per la covid-19, però no han pres cap mesura per controlar el pressupost domèstic.

L’informe de Nielsen assenyala igualment que el control de la despesa és una de les cinc grans tendències que s’han accelerat amb l’actual context econòmic i que –com a denominador comú- deixen un consumidor “més vulnerable i sensible”. A banda d’aquesta hipersensibilitat en la despesa s’han d’afegir dues altres tendències a l’alça com són una major preocupació per cuidar la salut i també la cura de l’entorn. En concret, sis de cada deu espanyols afirmen que ara gasten més en alimentació saludable. I si a finals del 2019 la salut era la principal preocupació per al 19% dels espanyols, a meitat d’aquest 2020 el percentatge havia crescut fins al 50%. Pel que fa a la cura de l’entorn i la sostenibilitat, un 53% dels consumidors està disposat a canviar a partir d’ara a un consum conscienciat.

La pandèmia també ha afavorit que la ciutadania es quedi a casa i torni als fogons, elevant el creixement de productes com la farina (un 48% més en vendes), espècies (un 29%), llegums secs (22%) i sucre (16%). L’oci també s’ha traslladat a les llars –amb l’auge de plataformes de vídeo per streaming i altres- fent repuntar el consum de productes com el vermut (+38% en vendes), les sidres (24%), les crispetes (36%) o les olives (16%).

Nou comentari