El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Xifren en 290.000 euros el projecte de millora de la futura casa-museu de Miquel Martí i Pol
  • CA

L’Ajuntament de Roda de Ter avança en el projecte arquitectònic per reobrir la casa número 15 del carrer de la Costa del Ter, la Casa Groga, on Miquel Martí i Pol es va instal·lar el 1956 en casar-se amb Dolors Feixas. Un equipament estratègic per al municipi per seguir posant en valor la figura del poeta. El projecte que ha de permetre adequar i museïtzar-la ja està enllestit i s’aprovarà en el ple del pròxim juliol. Els treballs tenen un cost de 290.000 euros i el consistori els ha dividit en tres fases mentre esperen trobar els recursos necessaris amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. Fa un mes van declarar la casa Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Està just al costat de l’actual Fundació Miquel Martí i Pol.

La redacció del projecte de millora de la Casa Groga és “el darrer pas” per poder museïtzar la casa on va viure el poeta de Roda de Ter. El regidor de Cultura del municipi, Roger Canadell, explica a l’ACN que la casa, que és un annex de l’actual seu de la fundació Miquel Martí i Pol, està “consolidada” a nivell de façanes i teulada, però falta fer-hi millores en l’interior. Ara només hi ha els envans.

Les obres costaran 290.000 euros, un import inassumible només amb recursos municipals. Per això han dividit el projecte en tres fases i buscaran el suport d’institucions com la Generalitat i la Diputació de Barcelona per poder tirar-ho endavant. Fa un mes ja van declarar la casa Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per poder-se acollir a línies d’ajuts destinades a la recuperació de patrimoni.

Segons detalla Canadell, la primera fase prevista consistirà en fer accessibles les escales exteriors i la zona dels jardins; la segona, se centrarà en consolidar els interiors i parets per poder-la museïtzar, i l’última, en incorporar la tecnologia necessària per fer de la visita una “experiència” per apropar la vida i obra del poeta i fer memòria sobre el context cultural d’aquella època.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa