Ventura Pons estrena aquest cap de setmana la seva nova pel·lícula "Miss Dalí"

Després de les preestrenes a Londres i Xangai, el film arriba als cinemes espanyols aquest divendres 6 d'abril
Tot els actors que configuren l'equip de la pel·lícula 'Miss Dalí' a la passada del film als Cinemes Texas.
Tot els actors que configuren l'equip de la pel·lícula 'Miss Dalí' a la presentació del film als Cinemes Texas | Jesús Burgos

En una tercera presentació del film 'Miss Dalí' als Cinemes Texas de Barcelona, després de les preestrenes a Londres i Xangai, el seu director, el cineasta Ventura Pons, ha definit en roda de premsa a la família Dalí com "atramuntanats" i ha destacat de la història de la relació entre Anna Maria i Salvador Dalí, dos germans que van estar 40 anys sense parlar-se vivint al mateix poble, que "és una tragèdia grega entre dues persones que s'estimaven i s'odiaven".


 

Tothom coneixia a Salvador Dalí. Les seves obres, les seves aparicions públiques, la seva excèntrica personalitat o el seu cridaner bigoti. A l'ombra del pintor, la seva germana, Anna Maria Dalí i Domènech, passava desapercebuda fins i tot a Cadaqués per la figura del seu pare, el notari de Figueres Salvador Dalí; la seva vida va estar marcada per l'experiència traumàtica que va viure durant la guerra civil: va ser detinguda, empresonada i torturada; i també per la tempestuosa relació que va mantenir amb el seu germà.

La pel·lícula, que s'estrenarà divendres en tots els cinemes, té una duració de 2 hores i 45 minuts. Sobre l'allargada del film, Pons ha subratllat que no podia ser més curta perquè "hi havia moltes coses per explicar", ja que es tracta d'una història molt llarga, i ha desvelat que ha fet quatre capítols de 48 minuts cadascun com a sèrie televisiva, una fórmula que considera serà millor perquè la vegi més gent. 


 

'Miss Dalí' és un repàs per la història del segle XX i compta amb les veteranes actrius britàniques Siân Phillips, en el paper protagonista d'Anna Maria, i Claire Bloom, que interpreta a Maggie, la seva millor amiga. Vicky Peña, Quim Àvila, Rachel Lascar, Mario Gas, Mercè Pons, Marta Angelat, Miranda Gas i Carmen Sansa també configuren el repartiment del film. A més de José Carmona interpretant el paper de Federico García Lorca, Eulàlia Ballart en el paper de la germana quan és jove, Josep Maria Pou com el pare del pintor i Joan Carreras representant el famosíssim personatge de Salvador Dalí.
Comentaris
Xurriaca Pallaresa
Un consell: Admireu les pintures de Dalí com tants d'altres amb delit i ulls àvids, plens d'innocència i fantasia com l'hi escau a la visió de l'art, però no aprofundiu en la vida de l'artista, perquè tal vegada i segons quins casos, hi trobareu quelcom de brut i fosc, que de ben segur el mateix artista pretenia salvar, redimir o amagar amb les seves obres.
L'obra i el seu autor
L'obra no ha d'anar necessàriament lligada a la vida privada de l'artista. Hi han obres extraordinàries en el camp literari, musical, visual i de tot tipus, científic i tot, realitzades per autors de comportament privat molt deficient, mentre que creadors de vida admirable tenen obres fluixes. És clar que el millor és que tot concordi, però això és menys corrent.
Tana
És excel.lent. S'ha de veure
Clareta
Tot el que no sabíem fins ara de l'entorn familiar de Dalí.
Margalida
He vist el trailer. Pinta molt bé. No me la perdré
INCREDUL
Jo diria que tenim un petit error, avui divendres dia 6 es presenta aquest film a Figueres, coincidin amb la reapertura del cinema LAS VEGAS, cinema que ara porta la gestio el senyor Ventura Pons, que ha dirigit la renovacio i actualitzacio de la sala, amen de que fara la presentacio amb la majoria dels actors que va intervindre amb la filmacio d'aquesta pelicula.

envia el comentari