El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Urban Nature’ al CCCB, fins al 19 de setembre
  • CA

«Urban Nature» és una obra de Rimini Protokoll, una companyia que porta el teatre més enllà dels seus límits. En aquesta estrena mundial de la seva última instal·lació performativa, el col·lectiu posa el focus en la vida a les grans ciutats. Fins al 19 de setembre.
Comprar entrades entre el 6 i el 15 de juliol
Comprar entrades entre el 16 i el 31 de juliol

Entre la instal·lació i el que anomenem una pel·lícula transitable, «Urban Nature» proposa un recorregut per les històries reals de set personatges que tenen vides creuades i, en alguns casos, oposades: un catedràtic d’història econòmica i ambiental, un empresari de les noves economies vinculades a la tecnologia i les ciutats, una noia que va viure al carrer, una nena del barri del Raval, una treballadora de l’economia submergida, un guarda de presons i una assessora financera.

A les obres de Rimini Protokoll, el públic esdevé actor i protagonista. A «Urban Nature» el públic es podrà submergir en les històries dels personatges i, fins i tot, alguns dels visitants, n’adaptaran els rols. A través d’un relat audiovisual, la visita avança per una escenografia que funciona com a set cinematogràfic i, a través d’un recorregut immersiu, convida a posar-se a la pell d’altres persones i a adquirir experiències d’una manera nova, a partir de punts de vista i biografies diversos.

Tot i que la vida a les grans urbs i la reclusió que ha provocat la pandèmia poden fer-nos sentir més aïllats, «Urban Nature» posa de manifest que no estem sols a la ciutat. Les nostres accions i decisions en l’àmbit privat afecten l’esfera pública.

«Urban Nature» reobre el debat sobre la gestió de recursos naturals com l’aigua, el dret a l’habitatge digne, l’expansió de noves economies i models de feina, les desigualtats entre els veïns o la mirada de les generacions més joves sobre el futur de les ciutats.

CCCB Urban Nature, Rimini Protokoll

Rimini Protokoll

Rimini Protokoll són Helgard Haug, Stefan Kaegi i Daniel Wetzel, una companyia de teatre amb més de vint anys de trajectòria als cinc continents i nombrosos reconeixements internacionals a l’esquena. Per al projecte «Urban Nature» mantenen la duradora i reeixida col·laboració amb l’escenògraf Dominic Huber. En els projectes barregen llenguatges i disciplines. Les seves obres tracten controvertits temes socials i d’actualitat.

A «Urban Nature», Rimini Protokoll reelabora la tècnica de la performance simultània, ideada per ells mateixos: una arquitectura temporal, encaixada amb precisió, en què cada visitant, gairebé de passada, esdevé un actor per als altres individus presents a l’espai. A diferència dels formats teatrals tradicionals, aquesta forma d’art és summament immersiva: convida el públic a ficar-se en la pell d’altres persones, a intercanviar-se’n els llocs, a adquirir experiències d’una manera nova a partir de punts de vista i biografies diversos.
COMPRA AQUÍ LA TEVA ENTRADA DEL 6 AL 15 DE JULIOL
COMPRA QUÍ LA TEVA ENTRADA DEL 16 AL 31 DE JULIOL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa