El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una Rosalía en transició desborda el Sónar
  • CA

 

Havia de ser el dia de Gorillaz, però ha acabat sent el de Rosalía. La sala SónarHall s’ha quedat petita. L’últim single de la cantaora, Malamente, publicat fa pocs dies, ha multiplicat amb escreix el nombre d’assistents que es pensava que aquest divendres assistirien al concert de la catalana. La sala ha quedat completament desbordada i moltes persones que han estat fent cua durant molts minuts s’han quedat sense poder gaudir de l’espectacle. A les portes s’han escoltat protestes, crits i xiulets, i (només) 4.000 persones han pogut accedir dins la sala.

 

Rosalía està en transició. Avui ha presentat a la Fira de Montjuïc el seu nou àlbum, El Mal Querer, i ha iniciat l’etapa que la catapultarà definitivament a l’èxit. L’any passat va presentar el disc Los Ángeles, i en només aquest temps ha passat d’oferir petits concerts de to intimista a superar els càlculs dels organitzadors del Sónar.

La cantaora arrisca. I ara ho fa mostrant la seva faceta de bailaora. Rosalía segueix summergint-se en el flamenc però el vesteix de nous registres estètics que passen pels sons més urbans. Los Ángeles s’escoltava i El Mal Querer es balla. El videoclip de Malamente va avançar quina seria la nova línia de Rosalía, i no enganyava. El concert d’avui ha estat replet de coreografies amb vuit ballarines que l’acompanyaven vestides de blanc, igual que ella. Rosalía Vila ha triat un vestit de color vermell per fer la segona part del segon concert, el mateix color del quad que ha aparegut a l’escenari en un moment de l’espectacle.

Si bé Rosalía ha superat totes les expectatives, qui s’ha quedat lluny de fer-ho ha estat Gorillaz. El grup britànic ha ofert un concert correcte que ha convertit la Fira de Barcelona en una discoteca, però no ha traspassat cap altra més barrera que la de la seva professionalitat i experiència damunt dels escenaris. La banda ha intercalat temes del nou àlbum amb les seves cançons més mítiques, coordinant perfectament la seva actuació musical amb una pantalla gegant que oferia un bon espectacle visual.

La banda britànica Gorillaz a la seva actuació al Sónar
La banda britànica Gorillaz a la seva actuació al Sónar | ACN

 

Gorillaz, però, que era un dels caps de cartell -si és que no era el principal- de la 25ena edició del festival, no s’ha imposat prou i els videoclips que es repreoduïen a la pantalla gegant -com és de costum als seus concerts- li han pres el protagonisme durant l’hora i mitja que ha durat l’espectacle. El púbic, però, s’ha mostrat vibrant durant tot el concert i no ha quedat decebut amb la feina feta per la banda de Damon Albarn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa