El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una artista catalana pinta un mural a l’edifici de l’OTAN
  • CA

 

 

L’artista catalana Bea Sarriàs ha captat “l’ànima” de l’edifici de l’OTAN en un mural que ha pintat ella mateixa als seus passadissos, una acció inèdita en una institució poc pròxima a l’art i associada als colors grisos propis de la seva activitat. Així ho explica ella mateixa, quan és a punt de finalitzar l’obra que retrata una part de l’edifici seu de l’Aliança Atlàntica a Brussel·les. “Dels primers esbossos a ara ha canviat molt el color, que és amb el que capto l’ànima d’aquest edifici”, afirma en declaracions als mitjans. Segons Sarriàs, l’experiència de pintar el mural, de grans dimensions, in situ ha estat “molt potent”. “És un espai molt fred, molt gran, una mica obscur”, admet. La tècnica de l’artista per aquesta obra són les pintures acríliques i múltiples capes “per captar la llum i la transparència de l’edifici”. 

 

Durant una primera fase, a finals de febrer, la pintora va començar a dibuixar en un taller del barri d’Ixelles, a la capital belga. En la segona, que va iniciar dilluns i acaba aquest divendres, ha acabat de pintar-lo des de la mateixa seu de l’OTAN, on aquest dijous s’hi ha acostat a saludar-la i felicitar-la el mateix secretari general de l’organització, Jens Stoltenberg, que és a la capital belga per la presentació de l’Informe Anual.

 

El projecte artístic de Sarriàs ha estat impulsat pel comitè d’art de l’OTAN, que va interessar-se per l’artista catalana ara fa un any, coincidint amb una mostra de la pintora a Brussel·les i la inauguració de la nova seu de l’Aliança Atlàntica, que enguany celebra 70 anys de la seva creació. La nova seu és situada en una gran superfície propera a l’aeroport de Brussel·les que havia estat un camp de batalla a la Segona Guerra Mundial i és una imponent estructura de metall i vidre.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa