Un festival de reggae se salva fent seure tot el públic, separat per tanques

Té lloc a Vilanova i la Geltrú amb l'absència de dos dels grups per covid

El festival Nowa Reggae de Vilanova i la Geltrú (Garraf) ha obert portes aquest divendres amb canvis importants per adaptar-se a les noves restriccions. El traslladat de l’escenari del parc de Ribes Roges a la Zona Esportiva és la primera modificació destacada, un espai on es pot controlar l’aforament i on s’hi han habilitat seients per garantir les noves mesures que ha aprovat el Procicat per als esdeveniments, que prohibeix l’assistència a peu dret. A última hora, Green Valley i Rudymentari seran baixes, els primer per un positiu de covid entre l’equip i el segon per ser contacte estret amb un cas, absències que ja han estat cobertes amb dos grups. S’espera que passin pel festival més de 850 persones en els dos dies que dura la cita.

L’espai ha obert portes pels volts de les 19.00 h, amb públic que ja esperava a la porta per poder accedir a un recinte esportiu reconvertit en un pati de butaques. Cadires de fusta per encabir-h tots els assistents asseguts i amb distàncies, tanques per establir un perímetre al seu voltant i a banda i banda dues àrees amb barres de bar i taules amb cadires, l’únic punt on sí que es permet retirar-se la mascareta per beure o menjar, sempre amb un límit de quatre persones.

“Estem molt contents perquè semblava que aquest moment no arribaria mai, i l’encarem amb il·lusió”, explica Martí Cuxart, membre de l’organització del Nowa Reggae. Assegura que ha estat “un repte” muntar la present edició en què han tingut un ball de normes en les darreres setmanes. “El problema principal han estat els canvis continus, d’una setmana cap a una altra les mesures han variat i hem hagut d’adaptar-nos”, lamenta Cuxart. Inicialment, es va organitzar l’esdeveniment per permetre que hi hagués gent dempeus i ballant, però dos dies després els canvis van obligar a replantejar la disposició de l’espai amb cadires perquè la gent s’hi estigués asseguda.

“Va ser dificultós organitzar l’espai, però també explicar-ho al públic i que la gent tingués clares les condicions”, argumenta l’organitzador. “Hem estat sincers, hem intentat parlar amb la gent amb honestedat i no donar respostes que ni nosaltres sabíem”, admet. Amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que ha cedit part de la logística, s’ha pogut adaptar un espai on ja s’hi ha fet altres esdeveniments. Pel que fa les cancel·lacions, Senyor Oca s’ha encarregat de cobrir la baixa de Rudymentari d’aquest divendres, mentre que dissabte Rapusklei substituirà l’actuació prevista de Green Valley a les 22.00 h.

Un format que es repetirà

El Nowa Reggae ha obert camí a altres esdeveniments culturals que s’havien d’organitzar en diferents punts de Vilanova i la Geltrú. Amb les noves mesures, l’emplaçament de la Zona Esportiva s’ha convertit en la manera més viable per controlar el flux d’assistents a esdeveniments en format festival, garantint el compliment de les mesures sanitàries vigents. Així, després d’aquest festival, el Tingladu i la Festa Major d’Entitats també faran ús de les mateixes instal·lacions, del 22 al 25 de juliol i del 30 al 31 del mateix mes, respectivament.

Nou comentari