Una trentena d’artistes espanyols demanen a Europa més inversió en cultura

Signen una carta en què demanen que el pla de recuperació i el pressupost europeu consideri les necessitats del sector

Una trentena d’artistes han signat una carta en què demanen als polítics europeus una major inversió en cultura. Entre els que rubriquen la missiva hi ha la cinesta Isabel Coixet o Agustín Almodóvar, el compositor Alberto Iglesias o l’artista Joan Fontcuberta, al costat de personalitats internacionals. A la carta adverteixen que la cultura europea es troba en plena crisi i que la forma en què s’abordi “marcarà l’escenari per a la propera dècada de la vida cultural i creativa” de la Unió. Per això, lamenten que el pla de recuperació i el pressupost europeu “no considerin les necessitats dels sectors culturals i creatius”.

Així, com a creadors, intel·lectuals, acadèmics i professionals del sector fan una crida perquè els polítics siguin “audaços i inverteixin en cultura i arts”, que es convertiran en “futurs creatius”. “Necessitem un pla que revifi el nostre ecosistema cultural i inspiri la propera generació d’europeus”, adverteixen. Un fet que, asseguren, significa dotar de recursos financers a un nivell que permeti que l’art, la cultura, les empreses culturals i creatives, els creadors i els treballadors creatius puguin “continuar la seva tasca, sobreviure i prosperar en el futur”, una “oportunitat” per a la UE per demostrar que pot “respectar els seus valors.

“La nostra cultura més ben valorada i l’avantatge més evident a Europa respecte a la resta del món és la nostra cultura. És una cultura unida en la seva diversitat, una cultura que atrau milions de persones de tot el món cada mes”, adverteixen.

Nou comentari