El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tot preparat per una Nit de Museus “hiperconnectada”
  • CA
 

 

Els museus catalans es bolcaran aquest dissabte en la celebració d’una Nit dels Museus “hiperconnectada“, com defensa el lema d’aquest any de la jornada que transcorrerà entre les 19 hores i l’1 de la matinada a ciutats de tota Europa.

 

Un total de 82 museus de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià i Santa Coloma de Gramenet obriran les seves portes amb tallers, jornades de portes obertes, concursos, visites teatralitzades i activitats per al públic general i familiar.

 

Per tercer any consecutiu, la capital catalana tornarà a posar el focus en el projecte ‘Creació&Museus’, una sèrie d’11 propostes que han elaborat conjuntament les fàbriques de creació i diferents museus de la ciutat.

 

Fruit d’aquesta col·laboració, el públic que visiti els museus podrà gaudir de creacions artístiques originals creades per artistes residents en fàbriques de creació que aporten un punt de vista diferent a l’hora de percebre i entendre el patrimoni.

 

Aquest any representa un vincle consolidat que vol proporcionar una nova mirada sobre els espais, però també sobre la història i la memòria, potenciant les emocions i les diferents sensibilitats de les diverses disciplines creatives.

 

Els museus albergaran centenars d’activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus aquest divendres i que es transformarà en festivitat en aquests equipaments culturals aquest dissabte, amb un programa especial al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) aquest divendres i dissabte amb la ‘Revolta en el còmic’, amb fanzines, tallers de còmic experimental, lectures, converses, concerts i dj fins a la matinada.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) convidarà als participants a participar en una nit màgica de portes obertes per veure les obres amb una “llum diferent”, i animarà al públic a veure com seria un dia en la vida d’una família acomodada de comerciants de Barcelona del segle XV, entre altres activitats.

 

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) també se sumarà a les activitats amb entrada lliure a les seves exposicions de ‘La llum negra’, inaugurada aquesta setmana i el World Press Photo 2018, una sessió de Poetry Eslam i un concurs de fotografia.

 

El Caixaforum celebrarà activitats de cinema, art i música per a tota la família com a projeccions com una selecció dels millors curtmetratges produïts durant el 2017 al Regne Unit i visites especials a les exposicions.

 

La Fundació Antoni Tàpies i la Fundació Joan Miró també celebraran activitats i tallers, mentre que la Fundació Vila Casas obrirà les seves portes amb diverses propostes artístiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa