Torna la VI Ruta del Bacallà a Barcelona

A la cerimònia de presentació la Bibiana Ballbè ha estat nomenada "Bacallanera Novella"
 
 

El xef Jordi Asensio, cap de cuina al restaurant Quillo, durant la presentació de la VI Ruta del BacallÃ

El xef Jordi Asensio, cap de cuina al restaurant Quillo, durant la presentació de la VI Ruta del Bacallà | Jesús Burgos

Un clàssic d'aquestes dates, com cada març, és la Ruta del Bacallà, que enguany torna a Barcelona en la seva sisena edició. Els organitzadors, Inedit i el Gremi de Bacallaners, han presentat, aquest dilluns a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, la ruta que oferirà diferents menús gastronòmics durant vint-i-cinc dies a la ciutat comtal. Aquesta VI edició de la Ruta del Bacallà es realitzarà entre el 15 de març i el 8 d'abril amb la participació de 30 restaurants i 7 bacallaneries de Barcelona. La ruta farà gaudir els seus assistents amb platets i diferents tipus de menús madirats amb la cervesa Inedit de Damm i elaborats amb l'autèntic Bacallà d'Islàndia, el Gadus Morhua, tallat i curat de forma tradicional.


 

Aquest any es proposen tres opcions culinàries que tenen el bacallà com a protagonista: el menú gastronòmic, que es compon d'un primer plat, un segon plat, postres i dues Inedit, entre 23 i 35 €. El platet, un plat de bacallà – més gran que la tradicional tapa – amb una Inedit, per 5 €. I la gran novetat d'aquest any, el menú migdia; format per un plat principal i una Inedit, disponibles els migdies d'entre setmana a partir de 12 €. També es podrà gaudir dels tradicionals tastets de bacallà, els dissabtes 17, 24 i 31 de març i el 7 d'abril, en 8 bacallaneries i mercats de Barcelona, per poc més d'un euro i acompanyats d'Inedit.

Un dels plats de bacallà que es poden gaudir durant la Ruta del BacallÃ
Un dels plats de bacallà que es poden gaudir durant la Ruta del Bacallà | Ruta del Bacallà

 

Els establiments que han participat en la Ruta amb un menú gastronòmic són: 3 Focs, Dop Gourmet, El Mercader de l'Eixample, Els pescadors, Fulano Mengano, L'Enric, La Gormanda, Matalaranya, Nut Gastrobar, Quillo Bar, Restaurant Ca l'Isidre, Resaruant Norai i el Via Granados. Amb la gran novetat del menú migdia els restaurants que han participat són també el 3 Focs, Dop Gourmet, Fulano Mengano, L'Enric, La Gormanda, Matalaranya, Nut Gastrobar, Quillo Bar, Restaurant Norai i el Via Granados. Per la part dels platets, els participants són el Bacalao, Bar Local, Barra Perelló 1898, la Caballa Canalla, Catacroquet Bistrot, Dos Pebrots, El Bar del Basko, El sortidor, Els Pinxus Urgell, La Ramona, Le Bouchon, Mano Rota, Olé Mallorca, Pepa Tomate Parlament, Restaurant Can Ros, Samsara i per últim, el Suquet de l'Almirall. A l'última opció, el tastet, han participat les bacallaneries Bacalalo, Bacallà i requisits Fradera, Bacallà Tarrés, Bacallaneria Anguera Llobet, la Bacallaneria Rosa Marina, Perelló 1898, Pesca Salada Crusellas i Saladitos.


Durant la presentació de la VI Ruta del Bacallà, s'ha entregat el premi de "Bacallanera Novella" a Bibiana Ballbè. Una distinció creada pel Gremi de Bacallaners de Barcelona amb el suport de Bacalao de Islandia, per premiar un personatge públic enamorat del bacallà, però principalment de la cuina, i convertir-lo en expert en l'art i l'ofici de bacallaner. Ballbè, a més de ser una apassionada de la cuina bacallanera, és un referent en el món de la cultura i la innovació, àmbits en què la gastronomia n'és una part fonamental. El guardó ja l'han guanyat abans el periodista Albert Om o l'actor Bruno Oro.

Bacallà i Estrella Damm

 

El bacallaner Ricard Perelló, representant del Gremi de Bacallaners de Catalunya, ha explicat la importància de curar el bacallà amb sal, i de dessalar-lo i rehidratar-lo després a la manera tradicional, i el xef Jordi Asensio, cap de cuina al restaurant Quillo, ha ensenyat a cuinar una recepta de bacallà.

Comentaris

envia el comentari