Teresa Cabré pren possessió com a presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans

La filòloga assegura que és partidària de "no desfer allò que funciona"

La filòloga Teresa Cabré ha pres possessió aquest dijous com a presidenta de l’IEC, en relleu de Joandomènec Ros. La nova presidenta ha subratllat que és partidària de “no desfer allò que funciona”, de manera que vol “conservar una certa continuïtat” respecte el mandat de Ros. “Encetar un nou mandat significa fer balanç de l’anterior, i no traçar una línia divisòria i començar de zero”, ha assegurat Cabré. En aquesta línia, el president sortint ha remarcat la seva predisposició a col·laborar amb el nou equip de govern. Després de tot, Cabré ha emfatitzat que afronta el nou període “amb il·lusió, responsabilitat i realisme” i amb les idees “molt clares”.

“Volem anar cap a la igualtat, la transparència i una participació més activa i eficient”, ha apuntat Cabré. El seu equip de govern el completen Marta Prevosti i Maria Corominas com a vicepresidentes i Àngel Messeguer com a secretari. Per la seva banda, Joandomènec Ros ha fet una valoració dels seus dos mandats al capdavant de l’entitat. “La institució es troba ara en una situació més bona que fa vuit anys”, ha assegurat. Malgrat tot, ha reconegut que “encara hi ha punts a millorar”.

Cabre va ser escollida presidenta de l’IEC a principis de juny per majoria absoluta, amb un 91% dels vots a favor. Així, es va convertir en la primera dona que dirigeix l’entitat. Fins al moment Cabré dirigia la secció filològica del mateix IEC, entitat a la qual està vinculada des del 1989.

Nou comentari