Tatxo Benet compra la polèmica escultura sobre el Rei Joan Carles

L'obra, que va ser exhibida al Macba, va provocar la dimissió de l'aleshores director del museu
Façana del MACBA de nit
Façana del MACBA de nit | ACN

L'empresari i soci de Mediapro Tatxo Benet ha comprat l'escultura del rei Joan Carles I que va desfermar la polèmica al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i que va provocar la dimissió de l'aleshores director, Bartomeu Marí, i el cessament dels comissaris Paul B. Preciado i Valentín Roma, ha informat el comprador a Europa Press. 

 

Benet ha adquirit la polèmica obra de l'exposició de 2015 'La bestia y el soberano' per començar a crear una col·lecció d'art censurat, segons ha informat 'La Vanguardia'. Després de l'enrenou causat per la cancel·lació inicial de l'exposició del Macba, l'obra 'Haute Couture 04 Transport', de l'austríaca Ines Doujak i el britànic John Barker, finalment es va poder veure en públic. 


La peça escultòrica, que Marí va considerar "ofensiva" i contrària a la línia del museu, exposava una escena sexyal del rei, una líder feminista boliviana i un pastor alemany que se sodomitzen, mentre ell vomita en un llit ple de cascos de les SS. L'exposició, que va viatjar després al museu Württemberg Kunstverein d'Stuttgart, pretenia explorar com les pràctiques artístiques contemporànies qüestionen i desfan la definició occidental i metafísica de la sobirania política a través dels artistes internacionals més rellevants dels últims 15 anys. 

 

'Presos polítics' després d'ARCO

 

Després de la censura de la instal·lació fotogràfica 'Presos polítics' a la fira ARCO, Benet va comprar la peça i posteriorment se la va endur al Museu de Lleida, d'on és originari. Ara s'exhibeix al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). 


 

El dia després de confirmar-se la venda de l'obra retirada a petició d'Ifema, Benet va revelar que havia rebut "bastants missatges de galeries i sales d'exposició" per mostrar la peça, que també itinerarà a Madrid i altres ciutats. 
Comentaris

envia el comentari