Tània Juste: "Tinc un gran respecte pels personatges reals que surten en la novel·la"

L’escriptora explica que en una de les primeres escenes del llibre podem veure com a finals del segle XIX, "les relacions entre Catalunya i Espanya ja eren molt complicades"L’escriptora Tània Juste ens ha parlat del seu nou llibre 'L'hospital dels pobres', una novel·la que se centra en un dels moments de la història artística més importants per la ciutat de Barcelona: el trasllat de l’Hospital de la Santa Creu i la construcció de l’Hospital de Sant Pau.

En aquest sentit, Juste ens ha explicat que en una de les primeres escenes del llibre podem veure com a finals del segle XIX, "les relacions entre Catalunya i Espanya ja eren molt complicades". "Hi ha un moment de la novel·la que el doctor Robert està explicant la incomunicació que ha rebut per part del govern de Madrid, i que va anar a veure la reina d’Espanya i no se’n va sortir", ha comentat.

"No és difícil barrejar ficció amb realitat", ha assegurat Juste. "Quan començo a investigar un moment històric m’agrada investigar les vides de la gent que vivia en aquell moment. Practico un gran respecte pels personatges reals que surten en una novel·la històrica", ha conclòs.

Comentaris

envia el comentari