El Síndic pressiona perquè s’obrin els espais culturals “davant l’evolució de la crisi”

Recorda que la cultura és "bé essencial" des del setembre i demana preservar "el dret d'accés" a aquests esdeveniments

El Síndic de Greuges de Catalunya ha recomanat aquest divendres al Govern que “analitzi les possibilitats de reobertura” dels espais culturals “davant l’evolució de la crisi i amb ple respecte als protocols ja establerts”. La institució recorda que la cultura fou declarada com a bé essencial des del setembre i que “els espais culturals preveien l’ús de mesures de seguretat –mascareta obligatòria, distància social o limitacions d’aforament– per garantir esdeveniments culturals segurs o, si més no, per minimitzar-hi el risc de contagi”. Per això reclama “que es preservi el dret de la ciutadania d’accés a la cultura” i que quan la situació sanitària ho permeti “es garanteixi l’obertura” dels espais.

A parer del Síndic, les mesures adoptades “limiten el dret d’accés a la cultura en una de les seves manifestacions, que és la de la participació en la vida cultural, que afecta tant els professionals del sector com la població de Catalunya“. La institució exposa que associacions que apleguen persones que treballen en el sector cultural reivindiquen que la cultura és segura en l’àmbit sanitari i també manifesten que és imprescindible facilitar-ne l’accés en un moment de màxima vulnerabilitat i fort aïllament social, tot defensant que els espais d’expressió cultural són imprescindibles per garantir el benestar emocional de les persones.

El Síndic recorda que els darrers dies s’han aprovat per decret llei mesures extraordinàries de caràcter social per pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector de la cultura, i s’ha creat un ajut extraordinari amb un pressupost de 3.696.612,21 euros, per afavorir la sostenibilitat econòmica del sector.

També recomana que, quan es faci, l’obertura al públic es faci garantint la fugida de celebracions d’espectacles multitudinaris i de concentracions que superin els aforaments permesos (40-50%), tot tenint en compte les subvencions acordades fins a cobrir el 70% de l’aforament total.

Comentaris

    Ay, ay... no presiones demasiado, que se té acabará el chollo. 15/12/2020 12:37 am
    Eso sí sigues siendo un mierda pro-independentista que despreciasr al 52% de la población catalana.
      Ay, ay... no presiones demasiado, que se té acabará el chollo. 15/12/2020 12:37 am
      Eso sí sigues siendo un mierda pro-independentista que despreciasr al 52% de la población catalana.

Nou comentari