Simona Levi reestrenarà 'Realitats avançades' al Grec

La directora treatal presentarà una nova versió de la seva obra deu anys després
Imatge d'un dels moments de l'obra
Imatge d'un dels moments de l'obra | Edu Bayer

Simona Levi estrenarà aquest estiu Realitats avançades 2, una nova versió de l'obra que ja va presentar fa deu anys, la temporada 2007/2008. L'espectacle intenta fer reflexionar l'espectador sobre la democràcia participativa, i és per això que l'espectador participa de manera directa a l'obra. Cada persona del públic té quatre cartolines de colors per votar allò que els actors els pregunten. Així doncs, escenari i butaques recreen un espai similar al d'una assemblea en el què la sàtira, la ironia i l'humor absurd prenen el protagonisme.

El nou espectacle es presentarà durant el Festival Grec d'enguany i es podrà veure a la sala Ovidi Montllor del 9 a l'11 de juliol. El primer projecte va néixer l'any 2006, a partir d'un vídeo publicat a les xarxes socials per la mateixa companyia que produeix Realitats avançades 2, Conservas. El vídeo mostrava amb imatges reals gravades amb càmera oculta com algunes entitats financeres complicaven als clients accedir a un habitatge digne. De fet, l'obra gira, sobretot, al voltant d'aquesta temàtica. Parla de drets socials, però amb un fort accent en el dret a l'habitatge. 


 

A l'obra s'explica que una de les entitats bancàries que apareixien en el vídeo va amenaçar els seus creadors d'emprendre accions legals si no retiraven aquell vídeo de YouTube. Més, tard, i això també s'explica al muntatge, la plataforma que ara pertany a Google va acabar esborrant l'arxiu de la seva web. 
Comentaris
...SIEGFRIED...
...PARASITOS...

envia el comentari