Les sales de concerts critiquen el “duríssim retrocés” del Govern en limitació d’aforaments

Demanen un pla “d'emergència i rescat” del sector de l'oci nocturn per evitar el tancament d'empreses

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc) ha criticat en un comunicat el que consideren un “clar i duríssim retrocés” del Govern en matèria de limitació de l’aforament dels locals, després que, segons diu l’entitat, les condicions exposades per l’exectiu en una reunió amb els actors implicats aquest dilluns hagin variat respecte de les que “es van aprovar” dijous passat. La discrepància ve donada perquè si la setmana passada semblava que el ball estava permès, a la reunió d’aquest dilluns aquesta opció ha quedat descartada, fet que redueix l’ocupació possible. Davant d’aquesta situació Assac demanen fases de desescalada “properes” o un pla “d’emergència i rescat” per evitar el tancament definitiu d’empreses.

A parer de la patronal la resolució aprovada dijous passat “va ser un gran error fruit de la precipitació” per comunicar als mitjans que en recuperar les competències, la Generalitat “gestionaria millor i amb perfil propi la desescalada”. Aquesta “precipitació” va generar una resolució “no prou detallada ni prou estudiada” que permetia l’activitat de ball amb moltes limitacions. Davant d’això, afirma Assac, algunes empreses van desafectar treballadors en ERTO i va fer les despeses necessàries per reactivar els negocis. Ara, aquestes iniciatives s’han vist “truncades” per una altra mesura “unilateral” que “fa marxa enrere” en relació a la resolució anterior, “sense tenir en compte els perjudicis que s’estaven generant a moltes empreses”.

És per això que Assac afirma que no pot “acceptar” que es cometin “errors d’aquesta magnitud fruit de la precipitació i sense que ningú accepti cap responsabilitat”. I lamenta que “l’estratègia política i la necessitat de marcar perfil amb fins partidistes i ideològics” vagi “per sobre” de l’interès dels sectors professionals “i de la ciutadania”, una actitud que, en aquest cas concret, ha generat “unes conseqüències econòmiques, socials i culturals enormes”. Davant d’aquesta situació, Assac alerta que si les dates i fases de desescalada proposades finalment pel Govern “no són relativament properes” cal començar “ja” a elaborar un pla “d’emergència i rescat” del sector de l’oci nocturn per evitar el “tancament definitiu” de les empreses i la “desaparició” de les sales de concerts i clubs del país.

Nou comentari