Rius de gent omplen Girona en la inauguració de la 63ena edició de Temps de Flors

La ciutat exposa durant dues setmanes més de 200 muntatges florals que s'espera que atreguin milers de visitants d'arreu del món
'Girona Temps de Flors'
'Girona Temps de Flors' | Twitter @girona_cat

Des de primera hora del matí d'aquest dissabte milers de persones omplen els carrers de Girona per veure la 63ena edició de 'Girona Temps de Flors'. La mostra l'ha inaugurat l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, juntament amb la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, i el pregoner d'aquest any, el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi. I ho han fet des d'un dels escenaris més espectaculars i que atrau més visitants: Les escales de la Catedral, aquest any vestides amb un muntatge de flors grogues i arbres blancs. Els Banys Àrabs també són un dels espais més sol·licitats. La Blanche és una turista francesa de Vichy (a tocar de Lió) que ve cada any expressament per Temps de Flors, i reconeix que ha fet cua des de les vuit del matí per poder veure el muntatge. "L'any passat no vaig poder entrar als Banys Àrabs i tenia clar que aquesta edició no m'ho perdria. M'ha encantat", ha assenyalat.


Girona torna a estar banyada de flors. Durant dues setmanes milers de persones s'acostaran a la ciutat per veure els 203 muntatges que s'exposen en la 63ena edició de Temps de Flors, i que estan distribuïts en 157 espais diferents. El certamen atrau cada cop més gent, i aquest dissabte inaugural, ja s'ha pogut notar. Tot i que fins a les deu del matí no s'ha obert la mostra, molts visitants ja passejaven per zones de la ciutat. Un dels llocs més concorreguts ha estat el Carrer Nou, que també és un dels més cèntrics de la ciutat. Allà s'hi exposen prop d'una trentena de barques decorades per diferents centres educatius de la ciutat. Des de bon matí, moltes famílies s'han acostat amb els petits per veure el muntatge.On també s'han agrupat molts visitants ha estat en els dos nous espais que s'incorporen a l'edició d'enguany. Els jardins del Campaner, que pertanyen al Bisbat i estan situats entre el soterrani de la Catedral i el passeig arqueològic, s'obren per primer cop als visitants oferint una "oportunitat única" per descobrir una perspectiva nova del Barri Vell de la ciutat. Aquests jardins acullen cinc projectes florals. La Neus Serra és una gironina que s'ha acostat a aquests dos espais i reconeix que cada any s'interessa per saber quines noves ubicacions s'escolliran. Serra diu que malgrat que la població s'incrementa "molt" durant aquestes dues setmanes, "val molt la pena gaudir de la ciutat decorada". "És genial veure com tothom s'hi implica", assenyala.


Però els tres espais que concentren més públic són els Banys Àrabs, la Catedral i la Plaça dels Jurats. Des de quarts de vuit del matí ja hi havia una cua de centenars de persones formada en el primer. "He vingut ben aviat al matí, perquè l'any passat em vaig quedar sense veure els Banys Àrabs", explica la Blanche, una turista francesa que ve expressament de Vichy per la mostra. "És un esdeveniment preciós i una molt bona manera de portar gent a una ciutat tan maca com aquesta", assenyala. 
Comentaris

envia el comentari