El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘República, ¿y eso qué és?’, una denúncia de l’autoritarisme espanyol
  • CA

 

 

‘República, ¿y eso que es?’ és un llibre redactat per Pau Miserachs que descobreix i explica les barbaritats de les actituds intransigents amb la república, com a forma de renovació de la democràcia. Editat per BBDigital, el llibre denuncia el neofeixisme hispànic i l’agressivitat dels polítics contraris a l’autodeterminació de Catalunya. Miserachs defensa en el seu nou llibre que república és democràcia.

 

Aquest és un llibre per explicar i ajudar a entendre la realitat de la política catalana i espanyola, com reconstruir una democràcia esgotada, defensar els drets humans i reiniciar el camí per recobrar l’Estat propi perdut amb el Decret de Nova Planta de 1716.

 

L’autor admet en el llibre que Catalunya, nació mil·lenària, és terra d’acollida però que ha d’exigir als nouvinguts un respecte a la llengua, cultura i tradicions pròpies. Considera inadmissible que, des d’Espanya i altres terres, vinguin noves poblacions per fer política d’involució de la societat catalana i fraccionar així la comunitat humana que està obligada a respectar-se la mateixa dignitat humana. Miserachs es nega a què la gent catalana torni a ser esclava d’imposicions hegemòniques que desconeixen el valor de l’evolució i el progrés social.

 

El llibre, de 266 pàgines, analitza el règim autoritari espanyol, el rebuig a Catalunya i l’objectiu desestabilitzador de la dreta reaccionaria d’imposar la unitat d’Espanya per damunt de tot. Al llibre també s’analitza el problema de la renovació de les esquerres, la independència que vol el poble català, la democràcia catalana i els valors que necessita una república de drets socials.

 

La nova publicació de Miserachs és un autèntic manual per a la introducció de la cultura del vot i el coneixement de la vida política, cosa de tots els ciutadans.

 

L’autor

 

Pau Miserachs és polític republicà des d’abans de la Constitució de 1978, un home de pensament lliure, dels últims liberals d’esquerres, partidari d’un centre per a la democràcia social en un entorn socialdemòcrata.

 

El llibre es presenta amb un pròleg del periodista Francesc Canosa, que fa un repàs històric del Pacte de Sant Sebastià de 1930. Canosa assenyala que l’Estat espanyol és la constitució del nihilisme on tot es destrueix, mentre Catalunya, que té dret a existir, lluita per generar la seva república.

 

Properes presentacions

 

  • A Madrid, el dia 18 de setembre, a les 19 h a l’Ateneo de Madrid.
  • A Barcelona el dia 2 d’octubre, a les 19h a la llibreria Documenta.
  • A Terrassa el dia 11 d’octubre, a les 19 hores, a la llibreria Abacus.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa