Ramon Cotarelo publica ‘La llibertat d’expressió a Catalunya’

El col·laborador d’El Món, Ramon Cotarelo, presenta un nou llibre en què posa en valor la llibertat d’expressió, el que considera “el dret fonamental més important de tots”. A l’obra autopublicada La llibertat d’expressió a Catalunya, l’autor assegura que si no es respecta aquest dret “els altres drets fonamentals no tenen cap valor”. La isagoria, com els grecs anomenaven la llibertat d’expressió, és el dret de cadascú a expressar la seva opinió a l’esfera pública sense patir cap veto o censura. Aquest és, segons Cotarelo, “l’eix vertebral de qualsevol democràcia” i també del seu llibre, que ja està disponible a Amazon.

Cotarelo defensa en aquesta obra que a Catalunya “s’ha suprimit autoritàriament la llibertat d’expressió” i carrega contra les formacions polítiques que considera “partits pseudoindependentistes”. L’autor és especialment crític amb Esquerra Republicana, que acusa de “monopolitzar els mitjans públics” i fer-los servir com a “aparells de propaganda de la seva línia”. L’autor va més enllà i acusa el partit d’Oriol Junqueras d'”atacar les altres propostes, censurar-les i discrepar-ne, sobretot si són independentistes”. Considera que això no passa “si són propostes unionistes”. “També controlen bona part dels mitjans privats mitjançant les subvencions i despeses en publicitat institucional amb diners públics”, denuncia Cotarelo, que titlla aquestes pràctiques de “corrupció”.

A l’obra La llibertat d’expressió a Catalunya el col·laborador d’El Món lamenta que l’isagoria, és a dir, la llibertat d’expressió, “no existeix a Catalunya” i assegura que per tant “no existeix la democràcia”. “Els independentistes crítics amb la política d’ERC estan vetats a l’esfera pública”, sosté per defensar aquesta tesi.

El llibre es pot trobar des del passat 20 d’octubre a Amazon en dues versions: una kindle –llibre electrònic– per 9 euros, i una en paper, amb el cost de 15,60€. Es tracta d’una obra autopublicada de 134 pàgines que també es pot llegir en castellà.

Nou comentari