El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Unes postres del camp català guanyen el premi ‘Sabor del Año Innovación 2020’
  • CA

“Els Músics” és un producte que presenta, per primera vegada, la fruita seca, el mató i la mel en un mateix envàs. Són unes postres fruit d’un conveni de col·laboració entre Llet Nostra, Mel Muria i Infrusec, entitats del sector primari català. Aquest projecte col·laboratiu del camp català ha obtingut el reconeixement dels consumidors al rebre el premi “Sabor del Año Top Innovació 2020”. Aquest segell de qualitat és líder en el sector alimentació de l’Estat, l’únic basat exclusivament en les qualitats organolèptiques dels productes provats i aprovats pels consumidors sense referència de marca.

Segons el president de Llet Nostra i ramader, Jordi Riembau, “aquest reconeixement ens fa especial il·lusió perquè prové del consumidor”. “Que valorin els nostres productes, és premiar la nostra feina. I és que, precisament, és per a ells que treballem la terra i cuidem els nostres animals, per oferir-los productes de qualitat i de proximitat. Rebre aquest premi ens anima a continuar amb la nostra tasca”, afegeix.

El president de Llet Nostra i ramader, Jordi Riembau

 

Fruit d’una cooperació

 

Els Músics neixen d’un clar esperit cooperatiu i compten amb la participació de Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs. Llet Nostra la formen 140 petites i mitjanes explotacions ramaderes familiars de tot Catalunya; Infrusec agrupa 350 productors de fruita seca de les comarques de Tarragona; Mel Muria són apicultors del Perelló (Terres de l’Ebre) des de fa 6 generacions, i Masachs és productor de mató des de fa més de 30 anys del Cor de Catalunya, el Bages.

En total, són més de 490 productors agroalimentaris catalans els que estan implicats en aquest nou concepte d’economia cooperativa agrària. Un nou projecte cooperatiu que vol col·laborar amb el creixement del sector primari català, fomentar els productes de proximitat i de qualitat, així com la tradició gastronòmica del país.

El conveni s’ha treballat amb l’aportació i assessorament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), entitat reconeguda dins l’àmbit cooperatiu del sector primari català.

Els Músics de Llet Nostra

Els Músics

 

Avalats per l’Institut Català de la Cuina i Fundació Dieta Mediterrània, són una reinterpretació de les postres de músic, presents en el Corpus del Patrimoni Culinari Català. Estan elaborats a partir de productes naturals i poc processats i permeten el consum integrat en un estil de vida saludable, modern, amb aliments equilibrats i de qualitat.

Els Músics uneixen fruita seca, mató i mel de primera qualitat amb un alt valor nutricional i equilibrat, que convida a gaudir d’un moment de pausa per degustar els sabors de la terra. Els tres aliments són productes típics de la tradició culinària catalana, que forma part del sistema culinari mediterrani i la dieta mediterrània com a estil de vida, altament complementaris.

La seva presentació permet mantenir els tres ingredients (fruita seca, mató i mel) separats. Així conserven les seves qualitats organolèptiques originals fins al moment del consum i facilita poder-lo gaudir en qualsevol lloc i moment, sense renunciar a la qualitat, el sabor i la tradició. Valors apreciats pel consumidor que busca productes saludables i de proximitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa