El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ponsa veu “incomprensible” que Tarragona hagi suspès la programació cultural
  • CA

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, qualifica d'”incomprensible” que l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, hagi decidit suspendre totes les activitats culturals programades fins al novembre. En una entrevista amb l’ACN, explica que estan en converses amb el consistori per intentar revertir la decisió que, entén, “va en contra” de l’objectiu pel qual treballa “la majoria”. Per la consellera, el Govern, “tots” els ajuntaments catalans, les entitats municipalistes i les diputacions estan fent una “gran feina” perquè creuen que la cultura “és essencial”. “Per això va sorprendre aquesta decisió de Tarragona, que hem de veure si es pot revertir perquè seria desitjable que fos així”, precisa.

Per Ponsa, les entitats “no deixen que cap euro destinat a cultura pugui anar a una altra banda per necessària que sigui”. La consellera destaca que tothom té el seu pressupost i intenta que “no caigui res” de les programacions culturals. “I si alguna cosa ha de caure perquè és un imponderable, que es pugui reprogramar i que no sigui deixar-ho de fer”, ha dit. Per a la consellera, aquesta és una “línia comú” de totes les institucions, una “aliança institucional”.

La consellera ha afegit que hi ha hagut municipis que “per motius determinats”, com el cas del Segrià, han hagut de fer un confinament perimental i no han pogut, per exemple, fer la festa major, “però els diners que tenien per fer la festa major, els han repartit en un seguit d’actes que s’han fet en caps de setmana o durant el mes d’agost i s’hi ha destinat el mateix que estava previst destinar a la festa major”.

Al seu entendre, és una pràctica molt habitual, “una bona pràctica” que el Govern defensa i que posa en valor. “És que nosaltres defensem i posem en valor i és la línia per on hem de caminar. Ho hem de fer junts i ningú s’hi hauria de despenjar”, ha afegit.

La decisió del consistori tarragoní

L’Ajuntament de Tarragona va adoptar, dimarts passat, diverses mesures per reduir els contagis de la covid-19 que incloïen la suspensió de totes les activitats artístiques programades durant aquest mes als equipaments municipals culturals.

Concretament, la decisió va impactar a concerts com els de Ramon Mirabet, Sidonie, Sopa de Cabra i El Petit de Cal Eril, així com les actuacions al Teatre Tarragona. Tan sols es va decidir mantenir els actes del festival Tàrraco Viva en considerar que eren “de petit format i amb aforament molt limitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa