El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pau Vallvé i Cine Núria obren el nou Posidònia Fest
  • CA

La nova proposta cultural per al final d’estiu mataroní ja és una realitat. Les notes de ‘Lo Mismo’, dels mataronins Cine Núria, ha donat el tret de sortida a la primera edició del Posidònia Fest, un festival de petit format que combina noms consagrats i valors emergents. Després d’acompanyar la posta de sol a la nova esplanada del port de Mataró, el pop lleuger dels Cine Núria ha donat pas a un dels plats forts d’aquesta primera edició del Posidònia. Un ‘renovat’ Pau Vallvé ha presentat ‘La vida és ara’, un treball sorgit durant el confinament. Malgrat les restriccions per l’eclosió de la pandèmia que se’n van derivar, i que en alguns casos encara s’eternitzen, la música lluita per fer-se un lloc a la capital del Maresme.

El cantautor barceloní ha arrencat el concert amb ‘Buguenvíl·lies’, una coctelera d’emocions arrel d’una ruptura amorosa que va arribar, segons ha explicat ell mateix, tot just “tres dies abans de l’estat d’alarma” i en la que els records són la benzina necessària per buscar l’optimisme. I és que en el seu nou treball, l’artista pren distància respecte al Pau Vallvé més melancòlic i melodramàtic per rememorar ‘Èpoques glorioses’ o cridar ben fort que ‘La vida és ara’ i ‘Mai més vull estar enfadat’. “Jo no soc així. No em representa”, ha dit Vallvé sobre el seu jo anterior.

Els mataronins Cine Núria al Posidònia Fest, el 3 de setembre de 2021 / ACN

A més del darrer treball, Vallvé ha repassat alguns dels seus èxits anteriors, com ‘Diuen, diuen, diuen’, un altre crit a la reafirmació d’un mateix que apareix al seu penúltim disc. En la retrospectiva, Vallvé ha retrocedit també fins l’any 2012, d’on ha rescatat ‘Un gran riu de fang’, una lectura més pessimista de la vida. Abans de Vallvé, els Cine Núria han obert el Posidònia Fest amb un ampli repàs de pràcticament tot el seu repertori. El grup format per Fernando Herrero, Leo Rey i Irene Regader han portat sobre l’escenari els temes dels dos dels seus tres EP, ‘Año Luz’, estrenat aquest mateix any, i ‘Otro Futuro’ (2019).

Un festival amb futur

El festival segueix dissabte amb els concerts de Lia Sampai i Maria del Mar Bonet, per als que no queden pràcticament entrades. Diumenge tanquen la primera edició del Posidònia Fest la mataronina Gessamí Boada i Txell Sust. L’organització valora molt positivament l’estrena en un any especialment complicat per al reeixir de la cultura i li asseguren un bon futur al Posidònia. “Una cosa es que haguem viscut una època extraordinària sense música, però ara es feina de tots és fer-ho be i apareguin nous projectes. Nosaltres ens hi sumem amb tota la il·lusió del món”, reflexionava un dels directors de Posidònia Fest, David Mullor, minuts abans de l’inici del primer concert.

En aquesta primera edició, totes les jornades s’han previst amb doble sessió –una mateixa entrada dona accés a veure dos concerts per dia– i un aforament màxim de 250 persones. El format agrada a l’organització i no es preveu grans canvis de cara al futur pel que fa a les dimensions del festival. El també director Carles Moreno assegura que el format reduït al que s’han vist abocats moltes propostes culturals arrel de la pandèmia no és una obligació per al Posidònia Fest: “El format ens agrada i ens hi sentim còmodes. Es molt atractiu que 250 persones siguin les privilegiades de veure concerts de primer nivell en un format reduït”.

Moreno assegura que el “creixement” que busca el Posidònia és en nombre d’edicions per consolidar-se en el temps com la gran cita cultural de final d’estiu a Mataró. “Volem que hi hagi Posidònia Fest el 2022, el 2023 i al llarg dels anys”, afirma un dels codirectors del nou festival.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa