El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament insta el Govern a incrementar el pressupost de Cultura al 2% del total
  • CA

El Parlament ha reclamat amb una moció incrementar el pressupost al Departament de Cultura al 2% del pressupost de la Generalitat de manera “immediata”. Mitjançant una moció presentada per Ciutadans, el ple ha demanat també crear un fons de compensació extraordinari per obrir una línia d’ajuda a professionals afectats per la situació de la COVID-19. També reclamen que s’impulsin mesures per a fomentar el mecenatge, micromecenatge i voluntariat en matèria cultural. D’altra banda, el text contempla elaborar un cens d’artistes i professionals de la creació i de la cultura en un termini màxim de sis mesos. En una moció que desplega una vuitantena de mesures, el ple també ha instat el Govern a implementar un bonus cultural per adquirir béns i serveis culturals, especialment per a col·lectius com la gent gran.

Pel que fa al sector musical, s’insta a impulsar un pla de xoc específic amb subvencions i ajudes directes, també per estimular la creació i producció de músics i professionals de la cultura, la programació de música en directe o amb l’impuls de formats i espais televisius culturals en què la música en directe tinguin un lloc destacat. D’altra banda, es reclama un pla de xoc per la dansa i les escoles privades de música, un altre per al sector audiovisual, per a les arts visuals -per qui demana un augment específic al pressupost de Cultura- i per a les arts escèniques.

Pel que fa al sector editorial, el ple demana un pla de xoc amb ajuts per 800.000 euros a projectes i plans editorials; impulsar una línia de subvencions mínima de 600.000 euros per a modernitzar i millorar la competitivitat de les llibreries o una línia de subvencions per a reactivar els projectes d’internacionalització d’empreses del sector del llibre amb especial incidència en el mercat llatinoamericà amb una dotació mínima d’un milió d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa