Mor Patricia Gabancho

La periodista i escriptora ha mort aquest migdia a Barcelona als 65 anys d'edat
Patricia Gabancho
Patricia Gabancho | Grup62 / Jordi Play

L'escriptora i periodista Patricia Gabancho ha mort aquest dimarts al migdia a l'edat de 65 anys. Gabancho, nascuda a Buenos Aires el 1952 i que es va instal·lar a Barcelona el 1974, feia mesos que patia càncer de pulmó. L'escriptora va ser sempre una gran defensora de la cultura catalana i durant tota la seva vida va estar vinculada a diverses entitats sobiranistes, independentistes i d'esquerres, d'ençà que, durant la seva joventut, va estudiar català a l'Argentina i va entrar en contacte amb el Casal de Catalunya del país.

 

Gabancho va ser col·laboradora habitual de diversos diaris catalans, on sovint escrivia sobre cultura, història i política catalanes i també sobre l'urbanisme de Barcelona, i també a la ràdio a la televisió. Des de l'any 2014, a més, també era vicepresidenta primera de la junta de l'Ateneu Barcelonès.

Comentaris
Jordi
Una gran perdua. M`ha sobtat molt. Perdem una bona lluitadora de la nostra causa. D.E.P.
Inadaptado
Descanse en paz, la vi en muchas tertulias y hablaba bastante bien pese a la enorme distancia ideológica.
Ramonet
QDEP.La trobarem a faltar.
Ciutadana farta
Una gran persona , el condol a la familia
pilar
Bona periodista i millor escriptora, estimava aquest pais que s'havia fet seu. Gran perdua pels que la seguíem en els seus llibres i articles. Dep
Miquel
me gustaban sus debates en tertulias.Una excelente periodista y persona.-descansa en paz.
Teresa
Quin greu, Patrícia; tant que et necessitem! Pensarem en tu i en el teu amor i respecte per a Catalunya. Gràcies.
Karlus
Ho sento, era una persona molt vàlida
Roser
M'agradava el teu llenguatge clar i directe de com senties la terra catalana que et va adoptar i de com et vas sentir filla. Gràcies per ser com eres. Em sap tan de greu...!!!
Lluisa
Patricia,vas tria Catalunya.es estimat el Pais que vas tria.és sigut coerent amb la teva tria. hi ha molt llocs el món per viure. gràcies per estima aquest petit País. Que en pau descansis.
Rosa Maria
Que descansis en pau Patricia!!!
Llaç groc
Una pèrdua per Catalunya la mort de la Patricia. El millor homenatge que li podem fer és lluitar per a consolidar i desenvolupar la República Catalana que el Parlament de Catalunya va proclamar el 27 d'Octubre.
Pau
Una gran pèrdua. DEP.
Bernat C.
Amb molt de sentiment, perdem una gran persona, molt enamorada i constructiva del nostre país.
Arnau
Una dona que creia en un país nou i més net, que no ha de trigar a arribar. No hem de fallar fins aconseguir-lo, malgrat que estem més sols, és el millor homenatge que li podem fer.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
PATRICIA GABANCHO DESCANSA EN PAU . Pare nostre, que esteu en el cel; sigui santificat el vostre nom, Vingui a nosaltres el vostre Regne. Faci`s la vostra volunt aixi a la terra com es fa en el cel. El nostre pa de cada dia doneu-nos, senyor ,el dia d´avui. I perdoneu les nostres culpes, aixis con nosaltres perdonen els nostres deutors. I no permeteu que nosaltres caiguem a la temptació Ans deslliureu-nos de consevol mal. AMEN HASTA PRONTO PATRICIA
Carme
Estimaves Catalunya i nosaltres t’estimavem a tu Patrícia, lluitadora i vehement! Ho sento molt.
2017
PATRICIA GABANCHO . EL MÓN Es molt Gran te Paisos de molta més Importancia que no pas el nostra PATIT Catalunya .Ja altres moltes LLenguas de molta més importancia Mundial que no pas la nostra LLENGUA CATALANA ..Que no la parlen ni els mateixos Catalans PERO PATRICIA GABACHO Nascuda a Argentina no nomes va vindra a VIURE a Catalunya un PATIT PAIS tambe va apendra la nostra Petita LLENGUA CATALANA .La va apendra molt millor que JOSE MONTILLA I ALTRES .DESCANSI EN PAU
federalista
DEP ara be una fanatica menys per la causa indepre, era com el cotarelo o el sanchis una mercenaria a sou de la burguesia lladre del 3 per cent, lo dit una indepre menys i de les mes fanaticas.
Pepone
En pau reposi. Et trobarem a faltar. Però la lluita contínua
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
UN GRAN LLIBRE de Patricia Gabancho per mi es :EL PREU DE SER CATALANS .UNA CULTURA MIL-LENÀRIA EN VIES D´EXTINCIÓ .A una entrevista al diari LA PORTADA de Granollers deia NO TOT EL QUE ES FA A CATALUNYA ÉS CULTURA CATALANA ,Deia NO SÉ QUE LI PASSA A ESPANYA AMB LA DIFERÈNCIA . DESCANSI EN PAU La putada es no tenir politics Catalans que pensin con ella per DEFENSAR LA LLENGUA I CULTURA CATALANA .JO No en dic FANATICA JO LI DIRIA PATRIOTA CATALANA Cosa falten moltes con ella
Matheu
COLAU: VOLEM CARRERS DEDICATS A LA PATRICIA GABANCHO, A MURIEL CASALS I A MOISÈSS BROGGI.

envia el comentari