Mor Mario Camus, director de la pel·lícula ‘Los santos inocentes’

A banda de 'Los santos inocentes' és autor d'altres clàssics del cinema espanyol com 'La colmena' o 'Los días del pasado'

El director de cinema Mario Camus ha mort aquest dissabte als 86 anys segons han informat fonts familiars. Camus ha mort a Santander, la seva ciutat natal, envoltat de la seva família i amics després d’anys lluitant contra una malaltia. El director, nascut l’any 1935 pertany a la generació del Nou Cinema Espanyol i és conegut per la seva pel·lícula Los santos inocentes.

Camus va rebre el Goya d’Honor l’any 2011 per la seva llarga trajectòria. “El panorama no és gaire bo. Hem d’impedir que acabin amb el nostre cinema. Però arribarà la primavera i veurem les cosas d’una altra forma. Expliquem les nostres històries i fem-ho amb sinceritat”, va dir durant el seu discurs a la gala dels Goya. Camus estava en contra del nou sistema que impera al cinema espanyol i mai no va refusar de dir-ho. “Sempre s’espera una llei que posi ordre a tantes dificultats perquè no es faci tan complicat fer aquesta feina”, va demanar.

A nivell internacional, el cineasta nascut a Santander l’any abans que esclatés la Guerra Civil també va rebre multitud de premis i reconeixements a la seva prolífera trajectòria. De fet, el director va aconseguir l’Os d’Or al festival de Berlín l’any 1983 i posteriorment va obtenir la menció especial del jurat al Festival de Cannes de 1984 per la seva pel·lícula La colmena.

El cineasta, que ha mort aquesta matinada a la seva casa d’El Sardinero, va produir l’última pel·lícula l’any 2007. Es tracta d’El prado de las estrellas, on va homenatjar la seva terra i va cloure la seva filmografia. El director va començar a gravar als anys setanta amb Los Farsantes i Young Sánchez.

L’Academia del Cine s’ha unit a les mostres de condol del món del cine per la mort del director, que a banda de Los santos inocentes és autor d’altres clàssics del cinema espanyol com La colmena o Los días del pasado.

Nou comentari