Mor l'anomenat escriptor de quiosc Francesc Caudet

Durant mig segle havia escrit més de 800 novel·les utilitzant diversos pseudònims
Francesc Caudet
Francesc Caudet | GOOGLE

 

Francesc Caudet Yarza ha mort aquest dimarts als 79 anys. Nascut a Barcelona i escriptor anomenat de quiosc, es va especialitzar en novel·les de consum ràpid, per exemple ambientades a l'oest, o amb la forma del relat de misteri, tendències molt populars durant diverses dècades del segle passat en productes que es venien, principalment, als quioscos. De fet, Caudet va ser un maratonià de l'escriptura, i al llarg del seu mig segle de trajectòria professional va escriure més de 800 novel·les. Per fer-ho va utilitzar diversos pseudònims, Michael Bannister, Kyle Brown, Montana Blake, Winston McNeal, Oscar Hamilton, Jean-Paul Teduac, Klaus Bligman, Frank C. Yarza o Frank Caudett.


 

La febre literària li va venir de jove, apassionat amb els clàssics francesos i russos. Però ja en aquest moment li tiba la lectura popular, amb noms coneguts als quioscos com Donald Curtis, Mark Halloran o Guillermo López Hipkiss, de qui més tard reconeixeria que li havia despertat el cuc de l'escriptura. 

  

  

va debutar en aquest apartat de la indústria literària amb l'editorial madrilenya Rollán

  

  

faria un periple per diferents editorials i gèneres literaris


Comentaris
JordiP
El Caudet i jo vam llegir les mateixes novel·les, les de M.L. Estefanía, José Mallorquí, Erle Stanley Gardner, Charlie Chan i companyia. Més tard, jo vaig passar a la ciéncia ficció i novelons més seriosos i assajos més "sesudos". A part de la literatura técnica propia d'una carrera tècnica. La línia triada per en Caudet deu haver apropat a la lectura infinitat de gent que,altrement, mai hauria llegit algo més que el Marca. Descansi en pau.

envia el comentari