El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor Jean Daniel, fundador del ‘Nouvel Observateur’
  • CA

El periodista i intel·lectual francès Jean Daniel va morir aquest dimecres als 99 anys. Ha estat le ‘Nouvel Observateur’, la publicació que ell va fundar, qui ha informat de la notícia. 

Jean Daniel va néixer el 21 de juliol de 1920 a Blida, Algèria. Va estudiar filosofia a la Sorbona. Durant la Segona Guerra Mundial va ser sergent major de la divisió Leclerc, amb la qual va participar en les campanyes de Normandia, París i Alsàcia. Ha estat professor de les universitats de París i Orà (Algèria).

L’any 1947 va fundar la revista “Caliban” amb el suport del Premi Nobel Albert Camus, de qui va ser amic tota la vida, i la va dirigir fins l’any 1951. El 1954, va escriure el seu primer article publicat a “L’Express” on va cobrir la guerra algeriana prenent partit en negociacions amb el FLN. 

El 1963 va adquirir fama internacional realitzant una entrevista a John F. Kennedy. L’any 1964, va decidir amb l’empresari Claude Perdriel, fer-se càrrec de “France Observateur” que es va convertir en “Le Nouvel Observateur”, el setmanari de referència de l’esquerra i de les grans lluites socials: la legalització de l’avortament, els drets dels homosexuals, el racisme…

Daniel es va mantenir com a director fins l’any 2008 i ha seguit com a editorialista pràcticament fins a la seva mort. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa