L’escriptor espanyol Javier Marías ha mort a primera hora d’aquesta tarda a Madrid. La causa de la seva mort han sigut les complicacions en una pneumònia que l’ha tingut ingressat durant més d’un mes. La mort del prolífic escriptor de 70 anys ha estat avançada pel diari ABC i confirmada per l’agència de notícies Europa Press. La seva família va enviar un breu comunicat a través de l’editorial Alfaguara el passat 14 d’agost en què explicava que l’escriptor estava malalt d’una “afecció pulmonar”. La família va informar que estava “en procés de recuperació” d’aquesta malaltia, però finalment no ha pogut superar-la i ha mort aquest diumenge als 70 anys.

Marías ha estat un escriptor molt reconegut i prolífic. En total ha escrit setze novel·les que li han servit per guanyar prestigi i guardons que han premiat el seu estil d’escriptura. La primera la va escriure des de París i es va titular Els dominis del llop l’any 1971). Entre les seves obres més conegudes està L’home sentimental, que va rebre el premi Ennio Flaiano, Totes les ànimes, premi Ciutat de Barcelona, Cor tan blanc, que va rebre el premi de la Crítica, l’ IMPAC Dublin Literary Award i el Prix l’Oeil et la Lettre.

Guanyador d’una trentena de premis literaris per la seva obra

Altres obres reconegudes són Demà en la batalla pensa en mi, que va rebre el guardó Ròmul Gallegos, el Prix Femina Étranger, el Premi Mondello, i Premi Fastenrath. Una de les últimes obres que va escriure va ser Berta Isla, el passat any 2017. També va ser premiat amb el Premi Nacional de Narrativa que va rebutjar amb fermesa un cop se li va concedir per la novel·la Els enamoraments. El va rebutjar malgrat que el guardó, que concedeix el Ministeri de Cultura, comporta un premi econòmic de 20.000 euros .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa