Méndez de Vigo acata la decisió judicial de deixar els murals de Sixena al MNAC

El ministre de Cultura diu que ho fa de la mateixa manera que va posar a disposició les peces del Museu de Lleida quan el jutge substitut d'Osca així li ho va requerir
La Guà rdia Civil s'enduu les obres d'art sacre de Sixena del Museu de Lleida
La Guàrdia Civil s'enduu les obres d'art sacre de Sixena del Museu de Lleida | Jordi Borràs

El ministre de Cultura i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, acata la decisió de la titular de jutjat d'instrucció número 2 d'Osca de paralitzar el trasllat dels murals romànics del MNAC a Sixena. ''Jo segueixo amb el que diu el jutge'', ha dit el ministre en la roda de premsa posterior al Consell de ministres d'aquest divendres, i ha posat com a exemple la seva posició de posar a disposició les 44 peces de Sixena que hi havia al Museu de Lleida quan el jutge substitut d'Osca li ho va demanar per fer-ne el trasllat a l'Aragó el passat 11 de desembre. El jutge li ho va demanar a ell perquè en aplicació del 155 el ministre també actua com a conseller de Cultura. Segons Méndez de Vigo, quan Catalunya i Aragó ''no han estat capaços d'arribar a un acord amistós i han hagut de dirimir-ho amb una controvèrsia jurídica, hem d'estar amb el que diguin els jutges''.


 

La jutgessa d'Osca va emetre el 25 de gener una interlocutòria paralitzant el trasllat de les pintures murals del MNAC a Sixena tot i la sentència provisional del 2016 que n'obligava el retorn. Ho feia al·legant el risc que suposava per a la integritat de les pintures una operació de trasllat així com també que la sala capitular del monestir no està en condicions atmosfèriques i de climatització per acollir-les de nou i assegurar-ne la seva conservació. Precisament aquest divendres l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, a través de seu advocat, Jorge Español, ha presentat al jutjat d'Osca un escrit de nul·litat d'aquest auto per exigir que no s'aturi el trasllat dels murals del MNAC.

Comentaris
Despenjeu-los
i envieu-los al socialista de saragossa (saragossa) per Seur. Que els posi a la seu del PPSOE

envia el comentari