Mariona Seguranyes: “Hi ha un gran camí per entendre la vida secreta dels Dalí”

El llibre 'Els Dalí de Figueres' s’ha presentat en una exposició de dues plantes al Museu de l’Empordà
Mariona Seguranyes durant la presentació del llibre 'Els Dalí de Figueres'.
Mariona Seguranyes durant la presentació del llibre 'Els Dalí de Figueres'. | Selene Pernas

El llibre Els Dalí de Figueres s’apropa a la història familiar de l'artista per entendre fins a quin punt va marcar la seva producció creativa. Mariona Seguranyes, autora de l’obra, explica que “hi havia un llarg camí per entendre la vida secreta dels Dalí” i això la va empènyer a endinsar-se a la vida del de Port Lligat.

 

La vida i obra de Salvador Dalí no es poden entendre plenament sense conèixer la complexitat de les seves relacions familiars. Els Dalí de Figueres mostra gran part de la seva vida més intima, personal i familiar. El director del Museu de l’Empordà, Eduard Bec, ha definit la publicació com “la història de la pròpia familia i no només la vida del pintor Dalí”. El pare, el notari Salvador Dalí Cusí, n’era l’eix principal. Mariona Seguranyes, autora del llibre, explica d’ell que ha estat “la gran sorpresa” durant la seva investigació ja que, segons ha explicat, era “un intel·lectual molt potent i un republicà federalista i lliure pensador”.


La publicació aplega més de 200 imatges -entre obres i fotografies, una part d’elles inèdites- que ens permeten fer una incursió més que reveladora a la trajectòria d’una família excepcional. Bec ha explicat que “el llibre s’ha desplegat en una exposició que ocupa dues plantes” del Museu de l’Empordà. A l'interior del llibre es coneix la figura del notari Dalí i la germana Anna Maria, amb dades inèdites, que permeten entendre l’abast de la rellevància de la figura familiar en la formació i l’obra del pintor.
Comentaris
Zas
... no ha existit artista més exepcional en la història de la humanitat.

envia el comentari