El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lluís-Anton Baulenas, guanyador del Premi Sant Jordi de novel?la
  • CA

El dramaturg Lluís-Anton Baulenas ha estat el guanyador del 49è Premi Sant Jordi de novel•la, amb l’obra El nas de Mussolini.

El guanyador ha recollit els guardó aquesta nit a Barcelona durant La Nit de Santa Llúcia, la gran festa de les lletres catalanes. Òmnium Cultural i la Fundació Enciclopèdia Catalana són els organitzadors de la gala, que enguany arriba a la cinquanta-vuitena edició.

El Premi Sant Jordi està dotat en 60.000 euros i 29 obres han optat al guardó. El periodista i membre del jurat Vicenç Villatoro ha destacat que nou dels originals presentats eren de “molt bon nivell”.

L’acte s’ha fet al Palau de Congressos de Barcelona, després de vuit anys sense celebrar-se a la capital catalana. Com a novetat, els guardons s’han entregat just abans del sopar.

L’actriu Txe Arana ha presenetat la gala i el pianista Carles Santos ha posat la nota musical a la vetllada. El president de la Generalitat, José Montilla, el president del Parlament, Ernest Benach i l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han assistit a l’acte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa