El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Hermitage manté el seu projecte malgrat el ‘no’ de l’Ajuntament de Barcelona

Els impulsors de l’Hermitage no es pensen donar per vençuts malgrat el ‘no’ de l’Ajuntament de Barcelona al seu projecte. Segons han explicat en un comunicat, seguiran treballant amb el Port de Barcelona i el Gran Teatre del Liceu per elaborar una proposta que “permeti avançar en una aliança entres les dues entitats” i que convenci el govern municipal –sobretot els comuns–.

A més, els promotors del museu asseguren que el projecte s’ha fet “en estricte compliment de la llei” i s’ha ajustat a tots els “requeriments tècnics i jurídics” que els han demanat. També han anunciat que no renunciaran a “exercir aquelles accions que siguin necessàries” per defensar els seus “drets” i “legítims interessos”.

El projecte continúa

D’aquesta manera, l’Hermitage seguirà endavant amb el requeriment que li va fer el Consell d’Administració del Port quan va aprovar la concessió dels terrenys perquè entén que el projecte “ha superat tots els tràmits, en especial el de pública concurrència”. El Port va donar dos mesos als impulsors del projecte per concretar els detalls de la seva proposta. 

Els impulsors del projecte han afegit que ho fan “comptant amb el suport tant d’aquestes dues entitats com de la societat civil i una part de l’equip de govern municipal”, i també “de la majoria dels regidors”. I que ho fan “amb la voluntat de generar els màxims consensos possibles i sempre dins del marge del procés administratiu que fa anys que s’està tramitant”. 

Negativa de l’Ajuntament

Aquest divendres, la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va tancar la porta a tirar endavant l’actual projecte per a l’Hermitage. Es va aprovar denegar al Port de Barcelona el conveni amb el consistori que era necessari per tirar endavant la concessió de l’Hermitage que el Port va aprovar dimecres. L’aprovació de la concessió per part del Port perquè el museu es pugui instal·lar a la nova bocana estava condicionat a l’aval del consistori municipal. 

Els socis del govern municipal, Barcelona en Comú i PSC, van discrepar en la decisió i els socialistes es van abstenir perquè consideren que no calia prendre una decisió divendres mateix i que calia temps per arribar a un acord. Tot i això, tant comuns com socialistes van coincidir en obrir una nova etapa amb el Port i els actors interessats per fer un projecte “nou”, de caràcter “integral” i amb un nou plantejament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a maig 30, 2021 | 00:05
    Vendetta maig 30, 2021 | 00:05
    ESpero ke la casa de la bruixa cremi un parell de mesos seguits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa