Les Falles de València, declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

La Junta Central Fallera convoca el col·lectiu faller a celebrar-ho amb la plantada d’una falla aquest vespre amb la tècnica tradicional del tomb

L’onzena reunió del comitè intergovernamental de la UNESCO per a la salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, celebrada a Addis Abeba (Etiòpia), ha aprovat aquest dimecres la candidatura de les Falles de València a ser declarades patrimoni cultural, segons que han confirmat fonts de l’Ajuntament de València.

L’expedient de la candidatura valenciana, que inclou les falles que es planten a la ciutat però també a altres municipis valencians, ha arribat a la reunió del comitè intergovernamental complint cinc dels requisits exigits. La decisió culmina amb un procés iniciat l’any 2011 i suposa una més gran projecció històrica de les festes des de la seva dimensió cultural.


La Junta Central Fallera ha convocat el col·lectiu faller a les celebracions amb la plantada d’una falla als peus de les Torres del Serrans de València aquest vespre amb la tècnica tradicional del ‘tomb’.
Comentaris
Manuel
I la cervesa belga, i la música cubana...

envia el comentari